Kind en Gezin op 15 maand

Ik kan het niet genoeg benadrukken dat het ene consultatiebureau het andere niet is. Bij nummer 2 veranderde ik op aanraden van de verpleegster die op huisbezoek kwam van bureau en heb daar niets dan positieve ervaringen. Bij nummer 1 was ik gestopt met de consultaties op 6 maand en zorgde de huisdokter voor de rest van de vaccins. Nu is het compleet anders. Een actieve, vriendelijke verpleegster die je nooit iets zal verwijtend zeggen, een gezapige dokter met tonnen ervaring en een kristalheldere uitleg over het wat en waarom van elk vaccin of elke statistiek die ze volgen. Als hij al eens een foute opmerking maakt is hij ook snel om zich te corrigeren en het in een correct perspectief te plaatsen. (Een kilo bijgekomen, da’s wel veel hé. Ah maar het volgt de curve en hij is ook groot! Goed zo dan!)

Gisteren gingen we dus, bijna 2 maand te laat (danku waterpokken), om de laatste vaccins en voor de controle van 15 maand. Onze jongeman klokte af op 12,360Kg en een dikke 82 cm. Hij blijft dus gezellig op de curve P85 – P90 rondhangen voor zowel gewicht als grootte, waardoor hij een evenwichtig kind is. De verpleegster was verbaasd dat hij rond de 12 maand al was begonnen met stappen, vaak zien ze dat iets later bij grotere kinderen, en onder de indruk van zijn woordenschat: mama, papa, dada, dinka, koeke, tauto, titi, kijk! Hij weende maar heel even van de prikjes, en vond de manchetknopen van de dokter de max.

Zelfs over het feit dat ik ondanks hun aanbeveling nog niet bij de oogarts was langsgeweest na zijn niet zo positieve oogtest was geen enkel probleem: het is maar een advies dat ze geven, en ten slotte is er op 24 maand nog een oogtest voorzien in het consultatiebureau. Tijd genoeg. Als die ook niet positief is zouden ze toch wel iets harder aandringen, maar ik besef zelf wel dat 2 mindere oogtesten op rij een verder onderzoek vraagt. We zien wel.

We zijn weer een 8-tal maanden verder. Eind september volgt de oogtest. Maar eerst eind maart inschrijven op school. Slik. Nu al?

Geef een reactie