Whoppa! Zei Telenet. Waar zijn mijn favoriete kanalen naartoe?

Jaren geleden sloot ik een overeenkomst met mijn man: hij wou Amerikaanse basketbal op tv, ik wilde syfy, Telenet gooide er in 1 pack nog een hoop kinderkanalen bij. Iedereen blij. Ik ging van mijn extra kanalen houden, MAAR:

 • ESPN ging vorig jaar failliet, dus de basketbal verdween
 • TCM stopte met uitzenden, daar gaan mijn musicals
 • Eurosport 1 en 2 verdwijnen, dus de andere sporten zijn ook verdwenen
 • MCM Channel verdween, nog meer classics weg
 • Syfy stopte met Star Trek uit te zenden, maar ik leerde super nieuwe series kennen zoals Warehouse 13
 • Manon kijkt in het Engels naar Cbeebies en in het Nederlands naar Disney Junior en JimJam
 • 13th Street was ook een fijne ontdekking in het pakket, ik ben een sucker voor JAG en andere moordmysteries
 • BBC3 en 4: een heerlijkheid! TopGear als eerste mee zien, enorm goede en stevige BBC docu’s op BBC4,…

Mijn TV-avonden waren echt heerlijk. Maar toen kwam Whoppa! en er veranderde niets. Vrienden namen Rex & Rio en waren daar behoorlijk enthousiast over, dus keek ik eens rond op de Telenet website om te zien wat er aan de hand was. Ik wilde vergelijken. En daar, verborgen tussen alles, vond ik een kort tekstje waarop stond: indien u een pack had blijft u die behouden tot april 2014, daarna zal het aanbod aangepast worden.

WAT???

In paniek heb ik alles nagekeken: 3/4 van de kinderkanalen waar we naar kijken zitten nergens meer in het aanbod. BBC3 is nét teruggekomen maar BBC4 is onvindbaar. 13th Street ook.

Wat is er aan de hand, Telenet? Help mij! Zeg alsjeblieft dat wij niet zonder boe of ba onze favoriete kanalen gaan kwijtspelen! Ik wil gerust een Rex/Rio nemen, maar ik wil mijn series zien en mijn dochter haar favoriete kinderprogrammas (en taalvaardige ontwikkeling) niet ontzeggen! Of word ik gedwongen om mijn licht op te steken bij de concurrentie?

EDIT: sinds vorige week zitten BBC3, 4 en MGM terug in het RIO pakket, vond ik intussen op de Telenet site. Ik zag ook plots 13th Street er terug bij staan. Grootste gemis nu blijven de kinderkanalen en de sport (geen basket of hockey meer te vinden, wij zijn geen voetbalfans…).

4 thoughts on “Whoppa! Zei Telenet. Waar zijn mijn favoriete kanalen naartoe?

 1. Wij hebben Rio (met CI+ ipv met digibrol) en wij hebben BBC3, BBC4, 13th Street. Kinderkanalen bekijken we niet echt, om evidente redenen. Stuur mij vanavond eens een Whatsapp, dan maak ik foto’s van onze zenderlijst.

  1. Dat is het nu net: ons oud pakket loopt door tot april, maar dat aanbod is niet meer verkrijgbaar in die combo, ik mis vooral de kanalen uit het vroegere Kids pakket.

 2. Veerle

  What!!!??!! Vind ik echt niet leuk! Zitten hier dan met hetzelfde probleem! Hulp!!!!!!

Geef een reactie