Movember

Sinds een paar jaar wordt het bekender: Movember komt er weer aan. Een maand waarin mannen hun snor laten staan en daarmee de typisch mannelijke kankeraandoeningen onder de aandacht brengen. De bedoeling is dat je je al dan niet met een groep inschrijft op de website movember.com, een foto post van je gladgeschoren gelaat en dan gedurende een maand je snor laat staan en tegelijk geld inzamelt.

Er hoort ook een “code of conduct bij”:

1. ELKE MO BRO DIE ZICH BIJ MOVEMBER.COM HEEFT AANGEMELD MOET OP 1 MOVEMBER GLADGESCHOREN BEGINNEN
2. DE HELE MAAND MOVEMBER MOET ELKE MO BRO EEN SNOR LATEN STAAN EN DEZE VERZORGEN
3. JE MO MAG NIET AAN JE BAKKEBAARDEN VASTGROEIEN, DAT WORDT ALS BAARD BESCHOUWD.
4. JE SNOR MAG HET MIDDEN VAN JE KIN NIET RAKEN, DAT WORDT ALS SIK BESCHOUWD.
5. ELKE MO BRO DIENT ZICH ALS EEN HEER TE GEDRAGEN.

Sinds een bescheiden begin in 2003 in het Australische Melbourne is Movember uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. In 2012, namen meer dan 1.1 miljoen Mo Bros en Mo Sistas wereldwijd deel, en zamelden samen meer dan €113.5 miljoen op. In België zamelden 2300 Mo Bros en Mo Sistas samen 63.000 € in.

Want je kan ook perfect als vrouw je inschrijven en mee de actie ondersteunen.

Als kick-off doen heel wat bedrijven mee of op 1 november een “shave-down” te organiseren. Hier 2 leuke voorbeelden:

Op 1 november, in de luchthaven van Brussel, stelt het Brussels Airlines Movember teameen professionele barbier ter beschikking van Mo Bros die zich voor hun vlucht onder handen willen laten nemen. Wie zich nog niet heeft geregistreerd kan dit nog ter plaatse doen. Shave down before take-off!

Praktisch: 
vrijdag 1 november
van 10 tot 16u
Brussels Airport – Departure Hall/ Vertrek Hal

En onder het mom Don’t Mo Alone‘ nodigen Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde van Wasbar Gent iedereen uit om op 1 november met eigen scheermateriaal naar Wasbar af te zakken en gezellig samen, tussen pot en pint en met DJ op de achtergrond, zijn gezichtsbeharing vaarwel te zeggen.

Praktisch:
vrijdag 1 november
vanaf 19u
Nederkouter 109, 9000 gent

Geef een reactie