Een kwestie van incentive

Onze eenjarige staat al een tijdje recht, hij trekt zich ergens aan op en hup. Sinds een paar weken merkte ik op dat hij af en toe zonder steun rechtop staat, echt geconcentreerd op een stuk speelgoed in zijn handjes. Wanneer hij dan opmerkt dat hij geen steun heeft houdt hij zich snel terug vast.

Wanneer we hem bij beide handjes vasthouden neemt hij een paar stapjes, maar snel laat hij zich terug zakken om te kunnen kruipen. Staand aan de salontafel schuifelt hij heen en weer om een stuk speelgoed te kunnen bereiken.

Tijd genoeg nog om te leren lopen, ik liet het betijen.

En toen kreeg ik de gouden tip van de crèche: neem zijn eten in je ene hand, zet hem op zijn voetjes, neem hem aan de andere hand en wandel naar de tafel. Meneertje legt zonder enig probleem een meter of 2-3 af.

Zo zie je maar, met de juiste aanmoediging geraak je ver 😉

Geef een reactie