Melkkorstjes

Mijn kinderen hebben een gevoelig vel. Aidan minder dan Manon, maar toch. Beide hebben last gehad van melkkortjes. Aidan heel veel in het begin, en nu niets meer. Manon minder maar onophoudelijk. Meer zoals haar mama, ik had daar ook jaren ver last van. Ik kende de Mustela shampoo tegen melkkorstjes wel, en die doet het goed, maar Manon kan absoluut niet tegen Mustela. Waarschijnlijk het parfum dat erin zit, maar ze krijgt er dus rode eczeem-achtige vlekken van op haar huid. De bluts met de buil zoals ze zeggen: melkkorstjes aanpakken daarmee is om andere problemen vragen.

Ik ontdekte onlangs dat A-Derma ook een melkkorstjes shampoo heeft. En Manon kan perfect tegen de producten van dat gamma. Testen dus! Ik kocht een flesje om te zien wat het resultaat zou zijn. Baat het niet dan schaadt het (hopelijk) niet. De shampoo shuimt direct dankzij het pompje op de fles, ruikt lekker, verspreidt goed over het haar. Je moet hem een paar minuten laten inwerken, zodat de korstjes verweken en los kunnen komen zonder schade aan de hoofdhuid.

Schuimshampoo voor melkkorstjes

foto: aderma.be

Het resultaat? Ik ben tevreden. Ik vind dat hij beter werkt dan de versie van Mustela, Manon krabt zicht niet meer te pletter en ik zit nu met miserie van losgekomen korstjes in haar haren, maar die kam ik er wel uit, als ze eens een paar minuten stil zit. En dat is ook een kwestie van tijd, als de meeste korstjes weg zijn komen ze met wat onderhoud hopelijk niet zo snel meer terug. Zolang ik niet vergeet dat ik dat kind absoluut geen conditioner of shampoo met conditioner mag laten gebruiken.

Happy customer!

Geef een reactie