Week van het bos

Het is herfstweer, dan mag ik het al eens over de week van het bos hebben zeker? Ja ik weet het, dat is pas in oktober. Maar in mijnen tijd was dat gewoon een themaweek op school. We gingen eens te voet naar het dichtstbijzijnde bos, grabbelden een hoop bladeren mee en terug in de klas keken we van welke boom die waren en werd er geknutseld.

Tegenwoordig is dat wat beter algemeen georganiseerd. Dit jaar ziet de campagne er in elk geval al veelbelovend uit: ontmoet reporter Wout en zijn hilarische filmpjes!

hier gaat hij op zoek naar de Woudaap!

Als reclamefilmpje voor het educatief pakket voor op school. Nogal een verschil tegenover “onzen tijd” hé?

Ik ben eens curieus wat Manon die week gaat doen op school, nu ze zich echt bewust wordt van de natuur en wat we allemaal in de tuin hebben gaat ze er dubbel en dik van genieten. En misschien pikken we wel één van de activiteiten mee in het weekend of op een woensdagnamiddag.

Geef een reactie