Nieuw v(f)olk!

In de folk is het altijd in beweging. Iemand gaat eens naar een ander project, wil eens een andere combo van instrumenten proberen in een groep, leert een andere muzikant kennen op één van de fantastische folkfestivals die Europa rijk is, zien medemuzikanten groeien en willen het eens samen proberen.

Zo een nieuwe groep met al gekendere namen aan het folkfirmament is Elanor. De leden van Elanor zijn niet de minste: accordeonist Bert Leemans, (EmbrUn), draailierspeler Thomas Hoste (Cecilia), bassist Jelle Van Cleemputte (Les Bandits de Belleville), fluitist en doedelzakspeler Bart Praet (componist van de meeste nummers op de demo CD) en Kuni Quitens (Poerkwapa).

Ik kreeg van Elanor hun demo CD toegestopt: 4 nummers die laten horen wat ze waard zijn. En live zijn ze nog beter.

De CD bevat 4 tracks, waarvan je op hun site een voorproefje kunt beluisteren. De groep is “balfolk” gericht, dus zijn het 4 dansen: een jig genaamd “this is not a jig”, een mazurka “blauwe mist” (mijn favoriet, maar ik ben een sucker voor mazurka’s en voor alto draailieren), een bourrée in 3 tijden “Arabica” en een tarantella genaamd “queima”. Lang geleden trouwens dat ik nog een tarantella hoorde op een Vlaamse folk CD 🙂

elanor_5

De CD werd opgenomen bij Studio Trad en is zo entertainend dat het mij niet stoort om de 4 nummers in loop te horen, bijvoorbeeld in de auto. Zeker om in de gaten te houden deze mannen, houd u maar vast als ze helemaal losgekomen zijn!

Je kan Elanor live aan het werk horen op de volgende data, of je kan ook de demo CD bestellen door hen te contacteren, of die kopen wanneer je gaat genieten van een live optreden.

Elanor is:
Jelle Van Cleemput – elektrische basgitaar
Bert Leemans – chromatische accordeon
Thomas Hoste – elektro-akoestische draailieren (sopraan en alto)
Kuni Quintens – akoestische gitaar
Bart Praet – doedelzak en blokfluiten

Geef een reactie