Excuseer, beste mensen van de opvang?

Ik hoorde het een week geleden al via de crèche: de buitenschoolse opvang via de vzw op schoolvrije dagen en tijdens vakantie zou vrijwel verdubbelen van prijs. De gemeentelijke vakantie-opvang zou zowat hetzelfde blijven en kreeg een oplap-beurt. Er werd een grote zandbak gebouwd, en een zwembadje, en de infrastructuur kreeg een opfrisbeurt. Ik maakte al andere plannen voor de komende vakanties, want onze meid zou er meer kindjes kennen.

Op 1 september om 23u kreeg ik plots een mail van de administratie van de vzw. Zij doen namelijk ook de ochtend- en avondopvang op school aan een tarief per begonnen half uur. De officiële melding van tariefverhoging. Maar voor alle opvang blijkt nu. Vanaf 2 september. Excuseer? Kon dit niet een tikkeltje vroeger?

Voor- en naschoolse opvang wordt maar liefst 16% duurder. Wel wat meer dan de index. Vakantie-opvang (dus ook op facultatieve dagen op school) is nagenoeg verdubbeld qua dagprijs. Een stevige extra hap uit het budget. En dat op de laatste minuut uitgestuurd voor het tarief in werking treedt. Het stond blijkbaar al even op de vernieuwde kluwen euhm website van de gemeente. Maar dan moet je daar dus ook regelmatig naar gaan kijken hé.

Wat was dat nu weer van “opvang betaalbaar houden”? Of geldt dat alleen voor crèches? Die slaan nochtans ook regelmatig op, mee met hun onkosten. Gelukkig niet met dergelijk grote bedragen tegelijk. En zij melden dat 4 maand op voorhand, hier is een mailtje de avond ervoor wanneer heel wat mensen al naar bed zijn blijkbaar voldoende. Zucht.

2 thoughts on “Excuseer, beste mensen van de opvang?

  1. annliesbet

    blijkbaar moet degene die tot het laatste moment wacht om een dergelijke mededeling te doen, niet op het einde van de maand zijn/haar centjes tellen om rond te komen. Want ik kan me best voorstellen dat een dergelijke prijsverhoging in een éénoudergezin met 2 of 3 kinderen een serieuze extra hap uit het budget neemt. Bovendien wordt iedereen met de rug tegen de muur gezet want om rond middernacht nog een andere opvang te zoeken voor de week die komt, dat is een hele heksentoer. Welke reden er ook is voor deze laattijdige communicatie, ik vind dat die mensen zich moeten schamen. En eens goed nadenken hoe ze andere mensen (en vele kindjes) in de problemen brengen.

  2. Wees blij dat ze opvang voorzien op school. Op de school van mijn kinderen van kwart voor acht tot half zes, niet op woensdagnamiddag en niet op facultatieve dagen. Eerder een hap uit mijn verlof dan uit mijn budget dus. En een gecross ‘s ochtends van het kan niet meer.

Geef een reactie