Tuinieren

Een mens concentreert zich vaak op het mooi houden van het huis. Rondom is er dan terras, tuin, enzovoort. Mijn prioriteit buiten is het gras gemaaid houden zodat Manon kan buiten spelen. De achtertuin krijgt de aandacht die ik in de loop van het jaar kan geven, gelukkig kan ik wel wat doen terwijl ze speelt.

De grote bloembak vooraan het huis en de oprit komen altijd als laatste. Ik kan het nu eenmaal niet riskeren daaraan te werken met kinderen erbij, auto’s durven nogal flink door te rijden in onze straat. Vandaag waren oma en opa er om wat te helpen aan de laatste stukjes verbouwing, dus Aidan werd opgepast door oma en ik kon mij eens met die schande aan de voorkant van het huis bezighouden.

De strimmer over het gras en onkruid op de oprit, daarna met de weedwand erover en hopen dat dit wel degelijk effect heeft. De komende weken ga ik elke week de oprit patrouilleren hiermee.

Ik kreeg 2 erigeron (mini margrietjes) plantjes van mijn schoonbroer en kocht in de solden nog 2 campanula plantjes. De andere bloemen en planten stonden verdoken tussen een gigantische hoop gras en akkerpaardenstaart. Met een laag schors hoop ik nu het onkruid lang genoeg weg te houden om de andere planten terug een kans te geven. Fingers crossed!

20130713_144849 20130713_144856

Geef een reactie