BGGD57: Hard Rock Burgers and co-creation

Gisteren kon ik eindelijk nog eens deelnemen aan een Brussels Girl Geek Dinner. Place to be deze keer: het Hard Rock Café Brussels dat vorige zomer de deuren opende. In het historisch pand werden 35 dames ontvangen voor een zeer goeie combinatie van Dinner met de typische hamburgers en een co-creatie sessie met de technieken en materiaal van Lego® Serious Play®!

Gedurdende een uur leerde Erik Talboom (mijn man!) van Co-Learning ons uitdrukken met metaforen en 3D blokjes, om zo tijdens de vormende fase van de samenwerking tot een volledig gevormd idee te komen. Co-creatie dus. Een paar belangrijke punten die we hieruit konden leren waren:

  • “learn to let go” (na de meeste van de oefeningen moest je je gebouwde idee opnieuw afbreken),
  • “the most productive meetings are those conducted in silence”,
  • “co-creation is about joining in the end, not the beginning,
  • “De stukjes passen niet altijd, net als in het echte leven moet je dan een andere oplossing zoeken”

Na deze inspirerende sessie kregen we uitgelegd hoe Hard Rock Café is ontstaan en wat de visie is van de huidige eigenaars. Van de chef kregen we een uiteenzetting over hoe belangrijk hygiëne is in de keuken, niet alleen in restaurants maar vooral thuis.

Tot slot mochten we aan de hand van een ingrediëntenlijst onze hamburger laten samenstellen. Ik koos de Legendary Red White and Blue, met blauwe kaas en pikante saus. Een lekkere combinatie, maar een gigantische burger!

De goodiebag was ook niet mis: stevige kortingvouchers voor trainingen bij Co-Learning, een glow in the dark shopping bag van Kapaza, en het belangrijkste van al: het nieuwe boek van Clo Willaerts: Altijd Naakt!

Bedankt Clo voor een echt geeky dinner!

Geef een reactie