Huwelijken

Onlangs bedacht ik nog bij mezelf dat onze vrienden en kennissen allemaal al getrouwd zijn of die stap niet zouden zetten. Het is geen must, maar ik vond het grappig hoe een kennis het had over een golf van huwelijken en zwangerschappen in de kennissenkring.

En plots stond ik daar met 3 uitnodigingen voor huwelijken van vrienden, die binnen de 2 weken van elkaar plaatsvinden!

Nummer 1: Een Roemeens huwelijk in Transslyvanië. I kid you not. Ben benieuwd voor de cultuurshock. Ik moet in elk geval nog iets vinden om mijn schouders te bedekken, als ik mij niet vergis is het met mis in een Orthodoxe kerk inbegrepen.

Nummer 2: Een Belgisch/Fins huwelijk op verplaatsing. Het bruidspaar huurde een kasteeltje in de Provence, wij betalen een klein stukje van de huur mee als “vakantie” want we gaan een hele week.

Nummer 3: Een echt Belgisch huwelijk, in de Westhoek deze keer, toch redelijk dicht bij huis.

Ik vond dus dat ik recht had op een nieuwe jurk. Shoppen bij Anne-Sophie Smartshopping dacht ik! Nee dus. Vreemde maten aldaar, ik kon in de jurken die ik mooi vond echt niet in, zelfs een 44 was me te klein, en ik dacht niet dat dat mijn maat was. Bij Steps deze middag werd dat terug rechtgezet. Ik werd op slag verliefd op deze jurk toen ik ze aantrok, een 38 wat kleiner is dan ik dacht. De verkoopster was een verademing: niet opdringerig, open, luisterde naar de beperkingen die ik stelde. Wow.

Henriette Dress

Nu nog iets om de schouders te bedekken. Eens wat winkels afschuimen voor een mooie sjaal of zo 🙂

One thought on “Huwelijken

Geef een reactie