Pijntjes en remedies

Het is weer het griepseizoen. Hier lopen we intussen allemaal te snotteren, en gelukkig is het nog niet meer dan snot en je daardoor wat belabberd voelen. Voor de kindjes doen we de typsiche voorzichtige dingen: de ajuin naast het bed, de luchtbevochtiger aan, bedje in een helling.

Om als volwassene  er wat beter tegen te kunnen maak ik mijn eigen kruidenbrouwsels. Ik leerde deze van een goeie vriendin en om de kruidige smaak wat te accentueren paste ik het recept lichtjes aan wat na wat opzoekwerk nog een goed idee bleek qua werkzaamheid ook. Poepsimpel maar de bestanddelen helpen echt je immuunsysteem te ondersteunen: gember, kruidnagel en kardemom. Alle ingrediënten hebben bewezen werking, dit is dus geen fabeltje zoals sommige andere remedies tegen griepachtige toestanden 😉

Ingrediënten

  • een litertje water
  • 20 gram verse schoongemaakte gember in schijfjes
  • 4 kruidnagels
  • 4 gedroogde peulen kardemom
  • suiker of honing naar smaak

Doe het water, de gember, de kruidnagels en de peulen kardemom in een pan en zet het op het vuur. Doe een deksel op de pan wanneer het water kookt en laat alles 10 minuten koken. Laat alles nog een 4-tal minuten trekken en zeef de thee voor je serveert. Honing of suiker toevoegen naar smaak als je de thee graag wat zoeter hebt. Ik vind het super lekker.

Smakelijk en laten we die vieze snotneuzen eens een lesje leren met een paar koppen per dag!

Geef een reactie