Plannen

Lijstjes, voornemens, het is het seizoen dat iedereen ermee rondzwaait. Ik neem er gewoon weer mijn to-do lijst van het jaar bij. Ze zag er zo uit:

nieuwe keuken (kiezen, oude keuken uitbreken, muur uitbreken, nieuwe keuken plaatsen) DONE!
– kelder verder afwerken
kelder opruimen
mazouttank weghalen DONE!
raam op de gang vervangen en gang afwerken half DONE
lek in dak definitief dichten (kan pas nadat het raam op de gang vervangen is) DONE!
gevelisolatie laten plaatsen op achtergevel DONE!
gevel volledig afwerken DONE!

Niet al te slecht vind ik, zeker als je er nog bij rekent dat zich plots een baby aandiende waarvan we op het ogenblik van dit lijstje het bestaan nog niet wisten. Door dat extra kindje in huis werd de lijst nog aangevuld met het transformeren van de logeerkamer in grotekleutertjeskamer en het herinrichten van de babykamer en alles wat bij de voorbereiding van de aankomst van een baby komt kijken. Ik bleef ook voltijds werken tot vlak voor de bevalling, dus het was een stevig jaar! Die kelder doen we traag maar zeker aan verder, die is opgeruimd geweest, maar het is intussen terug een drama. We hebben nog steeds een nieuwe voordeur nodig en dat staat al op de lijst sinds we hier kwamen wonen.

Dit jaar ben ik vastbesloten het kalmer aan te doen en wat te proberen genieten van ons gezin: mijn ouderschapsverlof in 4/5 is net goedgekeurd zodat ik hoop wat beter mijn huishouden in toom te houden.

Dit brengt mij tot dit to-do lijstje:

– nieuwe voordeur
– inkomhalletje afwerken
– kelder opruimen en verder afwerken
– huishouden in toom houden
– voorplaats herinrichten

En daar wil ik het voorlopig bij houden. We gaan voor rust dit jaar, en nu maar hopen dat de (onvoorziene) omstandigheden dat ook toelaten. Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Geef een reactie