Halloween op school en zo

Ik blijf mij maar laten vangen hé. De meeste dingen op school zie ik wel aankomen: de botjes om naar het bos te gaan bijvoorbeeld stonden hier netjes klaar. Maar verkleedkleren, zeker voor zo een eerste kleuterjaar, dat heb ik dus niet en ik vergeet dat altijd hé. Ik dacht dat ik nog tijd had voor een verkleedkoffer en zo. En toen zat er in het heen en weer mapje de mededeling dat er vrijdag van Halloweenfeestje gedaan wordt en dat de kleine meid verkleed mocht komen als heks of spook. Right. Gelukkig gaf iemand op Twitter me het idee om een oud zwart T-shirt van mijn man te verknippen tot een jurk. Het concept dat me doorgegeven werd was super simpel, maar ik ging voor een tikkeltje ingewikkelder aangezien ik na de IKEA workshop wel zin had om de stikmachine nog eens boven te halen.

Zodus kon ik ook mijn IKEA naai etui eens uitgebreid gebruiken zie.

We nemen een oud T-shirt en de T-shirt van de kleine meid om zo ongeveer de maat te weten. Met wat krijt de grove lijnen van het patroon aftekenen en knip knip.

Daarna de lengte afmeten, ik ging voor redelijk lang maar niet hinderlijk, zowat halverwege de kuiten. Een schone rechte lijn getrokken door de rand van de tafel te gebruiken.

Boeltje dichtstikken langs de binnenkant van de zijnaden en terug recht draaien. De zoom overstikken en goed hard aan de jersey stof trekken, dan krijg je een beetje een “frilly” effect. Dan heb je nog 2 stukken mouw over en dat zag er zo uit:

Ik vond dat er nogal kapjes-achtig uitzien dus  prutste ik wat verder met randjes en naden en maakte een heksenkapje dat er zo uitziet:

Dan heb ik me wat uitgeleefd met het randje om een ceintuur te maken en een verfstiftje om wat sterren en een spinnenweb toe te voegen met een leuk eindresultaat:

En dan natuurlijk wil dat eerst niet poseren, en nadien doen we van overacting voor de foto:

Geef een reactie