Endimi goes veggie

Het is weer even geleden, maar ik mag nog eens van testje doen via Insiders. Het te testen product van deze episode: de veggie “vleesvervangers” van Garden Gourmet.

Garden Gourmet is een merk van vleesvervangers die exclusief verkocht worden bij Delhaize. Nu ben ik zelf nogal serieus teleurgesteld geweest in de producten van bijvoorbeeld Quorn, maar we willen met het gezin wel graag wat vaker vegetarisch eten, het is nu eenmaal gezonder. Beter voor de lijn is een ander debat: ik ken iemand die al jaaaaaren vegetariër is en hij stelt ook heel duidelijk “voor de lijn moet je het niet doen” – met een galmende stem vanuit zijn zeer brede borstkas en buik.

Maar toch: zo een dagje per week ergens een veggie maaltijd inlassen, het moet kunnen, maar dan met geïnspireerde maaltijden. Ik ken ook meer en meer vegetariërs, en stiekem vind ik het een leuke uitdaging om voor hen echt lekker te kunnen koken. Ik kreeg voor mijn verjaardag een kookboek met vegetarische gerechten, ik hoopte dat deze test me ook zou kunnen helpen wat lekkere vleesvervangers te leren kennen. Plus naar het schijnt wordt je ecologische voetafdruk ook kleiner met wat meer veggie eten, kan dus ook geen kwaad.

Dus: Garden Gourmet testen. Gelukkig is de Delhaize niet zo veraf, dus ik trok met Manon naar de winkel en kon gelukkig de meeste dingen waarvoor ik een bonnetje had makkelijk terugvinden. Die avond maakte ik het volgende klaar uit de losse pols:

Ingrediënten:
– koude gekookte aardappeltjes in kleine blokjes
– geblancheerde broccoli in kleine stukjes
– een mengeling aan gehalverde kerstomaatjes
– gesnipperde veldsla
– gesnipperd witloof
– blokjes rode paprika
Overgoten met een lichte mosterdvinaigrette en geserveerd met een deluxe burger en croutons.

De deluxe burger was heel lekker gekruid, en is ook in een mum van tijd klaar! Geen taai geworden onbeschrijflijk ding maar echt een lekkere hap. Het is duidelijk geen vlees, maar dat hoeft niet, ik vond gewoon de combinatie van smaken super lekker! Binnenkort proberen we de balletjes eens, die ga ik denk ik met pasta en een lekker sausje klaarmaken. Benieuwd wat dat zal geven!

Oh ja, ik kreeg van The Insiders ook een aantal bons met de actie “1ste aankoop 100% terugbetaald”. Ik heb er 2 over, dus als je er eentje wilt, laat dan een berichtje achter in de comments. Eerst komt eerst maalt.

3 thoughts on “Endimi goes veggie

  1. Wij zijn zelf nogal kieskeurig op onze vleesvervangers (als vegetariër mag dat wel, vind ik), en die balletjes zijn toch één van mijn favorieten. Superlekker met een tomatensaus en frietjes!

Geef een reactie