BGGD51: Future trends

Gisteren waren de Girl Geeks te gast bij McDonalds in Waterloo voor een presentatie door Jos Van Dyck over future trends.

Bij aankomst waren er nog niet veel dames te bekennen. Een deel van het moderne McDonalds restaurant was afgezet voor ons en we werden ontvangen met een drankje en iets later met de befaamde chicken nuggets en babyworteltjes als fingerfood.

Als eerste kwam Stephan De Brouwer, CEO van McDonalds België, aan het woord. Hij vertelde over de nieuwe strategie van McDonalds, over hoe McDonalds vooruitstrevend wil blijven (één van de eerste ketens in Europa met gratis open wifi, hoewel ik daar nooit mijn GTalk op geconnecteerd krijg), over de nieuwe facebook pagina die dezelfde avond zou gelanceerd worden en over het open keuken principe dat we later op de avond aan den lijve mochten ondervinden: er werd ons een bezoekje aan de keuken aangeboden, wel onder voorwaarde dat we braaf een haarnetje droegen.

Fons Van Dyck vergastte ons op de première van een presentatie: The Future is Yellow. De presentatie pikt in op zijn boek “De Kracht van Wit” en kijkt vooruit, naar de trends voor de komende jaren, en ziet de toekomst geelkleurig in. Hij wees ons op de opkomende macht van China en omringende landen, op de ingesteldheid van Generation Y, op het verleden en hoe aspecten van het verleden zich toch herhalen in de toekomst, hoe trends een voorbode kunnen zijn van economisch herstel of verval.

Tot slot mochten de aanwezige dames de foto kiezen die op de McDonalds profielpagina op facebook zou komen, maar de meesten vonden toch hun smaak niet: veel stembrieven werden afgegeven met opbouwende kritiek om op zoek te gaan naar een betere foto.

Na het “officiële” deel van de avond mochten we aanschuiven aan de kassa en naar hartelust avondeten bestellen. Tussendoor werden groepjes van 5 rondgeleid in de keuken. De rondleiding liet ik aan me voorbijgaan: de buikbewoner was het niet eens met de mengeling aan etensgeuren… 😉

Na een fijne babbel hield ik het voor bekeken. We kregen nog een goodiebag mee naar huis met daarin: een sleutelhanger, een usb-stick sleutelhanger, een kleine moleskine notebook, een zweetbandje van Chiquita (dat bestaat nog!), 3 bonnen voor gratis eten bij McDonalds (McWrap, McParfait en een medium Mc menu naar keuze) en van Kachoo kregen we een pakje bloemenzaadjes en een bon voor 10% korting bij aankoop van een paar rubber laarzen!

Bedankt Clo en McDonalds voor deze gezellige avond!

Geef een reactie