Stattys post-its getest

Je zou denken dat er aan een post-it niets nieuws te bedenken valt. Tot een tijdje geleden mijn man zo blij als een kind binnenkwam met een pakje Stattys post-its. Hij kon niet wachten met demonstreren, opende het pakje, schreef iets op het eerste briefje en kleefde het op de muur.

Anders dan bij de klassieke post-it krulde het papiertje niet. Het hing mooi plat tegen de muur aan. Hij maakte het terug los, een doodvonnis voor een klassieke post-it, en kleefde het op een andere muur, waar hij het nog een paar keer schuivend verplaatste. Ten slotte eindigde het briefje op mijn voorhoofd waar het ook vrolijk bleef kleven. De briefjes verliezen hun statische lading na ongeveer 18x opnieuw kleven, niet slecht!

Wat is dit voor iets? Deze briefjes zijn elektrostatisch geladen en blijven op die manier kleven. Je kan er dus naar hartelust mee schuiven en verplaatsen, ze blijven hangen. Waar je al meerdere post-its in de vuilbak hebt mogen kieperen blijven de stattys briefjes doorgaan!
Perfecte dingen dus voor mensen die veel post-its gebruiken in bijvoorbeeld brainstorm meetings, voor Scrum/Kanban teams (ze bestaan in verschillende kleurtjes voor de prioriteiten), voor projectevaluatievergaderingen, enz.

Een echt hebbeding voor op het bureau. Nu hopen dat ze snel in de bureauticahandel verkrijgbaar zijn! Voorlopig kan je ze natuurlijk bestellen op de site van Stattys.

En voor de briefjes die niet meer kleven werkt Stattys intussen ook aan een klein apparaatje dat je zou toestaan de statische lading opnieuw op te laden. Benieuwd wanneer dit zijn intrede zal doen!

Geef een reactie