De grote fotokalender vergelijking

Het einde van het jaar, en plots begonnen verschillende fotoservices me aanbiedingen voor gratis fotokalenders te geven. Na de bon voor een kalender bij Pixum kwamen namelijk ook Photobox en Vistaprint met een vrijwel identiek aanbod op de proppen.

Ik zeg vrijwel identiek. We hadden zelf een kalender nodig, en de grootouders zijn altijd wel te vinden voor een kalender met kleinkindjes erop. Dus waarom niet? Alledrie eens uitgeprobeerd.

Eerst en vooral Pixum. Leuke extra: bij je eerste bestelling krijg je gratis 20 foto-afdrukken om hun kwaliteit vrijblijvend te testen. Mooi meegenomen! De vaste lay-outs voor de A4 kalender zijn vrij standaard met vrij veel keuze qua achtergronden. De online app is vrij snel en eenvoudig in gebruik. De levering was snel en correct. De kalender was gedrukt op glossy papier en de kleuren kwamen mooi uit. Het ophangsysteem was een spiraal met ingewerkt haakje. Tevreden van het resultaat en deze ging met kerst naar oma en opa die er ongelofelijk blij mee waren.

De tweede bestelling die geleverd werd was de kalender van Vista Print. Tegenvaller bij het aanbod: ze geven de kalender gratis, de “productiekosten” gratis, maar bij de verzendkosten (die anders overeenkomen met standaard verzendkosten) komt plots nog eens 21% BTW bij? Hmmmm. Ik hou niet van die praktijken. De bestelling zelf is dan ook nog een hindernissenparcours om je ertoe aan te zetten toch nog andere dingen te bestellen.
De kalender zelf dan: op mooi mat (maar redelijk dun) papier, en recto/verso geprint, waardoor je optimaal gebruik maakt van het papier in de layout. De foto is groter en het kalendergedeelte ook, zodat je notities kan maken door het jaar heen. Eigenlijk heb je een A3 formaat kalender voor de “prijs” van een A4. De bladen zijn met een metalen spiraal aan elkaar gebonden zonder haakje: een perforatie in het papier dient om de kalender aan de muur te prikken. Deze gaat naar mamy en papy die elk jaar wel op zoek zijn naar een kalender met veel notitieplaats.

De laatste die geleverd werd was van Photobox. Geen verrassingen bij de bestelling. Ik koos een effen gekleurde achtergrond die varieert per maand. Opnieuw een portrait A4 formaat zoals de kalender van Pixum. Ook hier weer samengebonden met een spiraal en een haakje om hem op te hangen. Het matte papier is mooi en stevig en de kleuren van de foto’s komen heel mooi uit. Aan beide zijden van de kalender is er een stijve matte kleurloze plastic cover om de kalender te beschermen. Kwalitatief vind ik het de beste kalender, maar layout mogelijkheden zijn wat minder speels. Deze gaat dus aan de muur van de keuken om de Marjolein Bastin kalender van 2011 te vervangen.

Zelfde aanbod, zelfde basisprijs, grote verschillen 😉

Geef een reactie