Fotoboeken

Ik ben echt niet goed in het op tijd laten afwerken van foto’s. Ik laat dat veel te lang liggen, met als resultaat dat ik nog steeds geen album heb van onze huwelijkreis, bijna 2,5 jaar geleden, en dat Manon slechts een boek heeft met haar eerste 6 maand. Het was dus dringend tijd om nog eens in de foto’s te duiken. Als geroepen waren daar plots de mensen van LewisPR Pili Pili communications, de organisatoren van de die meewerkten aan de eBay Mummy Blogger Contest die me compleet onverwacht een bon toestuurden om eens het systeem van Albelli te testen.

Albelli is een website waar je fotoboeken, wenskaartjes, kalenders, canvas en plexi kan bestellen met de door jou gekozen foto’s. Wat mij tot nu toe het meest irriteerde aan dergelijke services was de traagheid om een boek samen te stellen en de layout te bekijken. Albelli heeft een software ter beschikking om dat een pak draaglijker te maken. Je gooit alle foto’s voor 1 boek in een mapje in de volgorde die je later in het boek wilt, kiest formaat, maximum aantal foto’s per pagina, stijl van opmaak en hoe je de kaft wilt. Dan nog één druk op de knop en huppekee, een tweetal minuten later heb je een gevuld fotoboek met alle foto’s gecentreerd, gekaderd, enz. Gewoon even doorbladeren en aanpassen wat je niet leuk vindt. De maaktijd van een fotoalbum gedecimeerd! Daar kan ik me wel in vinden!

Gisteren vond ik dit in de brievenbus:

In dat pakje zat mijn bestelling, mooi afgewerkt, en een blaadje met kortingsbons voor een eventuele volgende bestelling:


Ik ondervond slechts 1 nadeel aan het systeem: je kan slechts 1 ding tegelijk bestellen. Om duidelijker te zijn: je kan in 1 bestelling makkelijk 3x hetzelfde boek bestellen, maar als je een ander boek wilt moet je dat apart bestellen. Dat kan wat lastig zijn wanneer je een enkelvoudige aankoopbon hebt waarvan het restbedrag komt te vervallen dus goed opletten wat je precies bestelt!

Update: sinds kort is er een winkelmandje module, dus nu kan je wel meerdere producten tegelijk bestellen!

Geef een reactie