L’Or Espresso

Beetje gesponsorde post

Een paar weken geleden kreeg ik een vriendelijk mailtje van het marketingbedrijf van Douwe Egberts. Dat ze mijn blog wel leuk vonden en gezien hadden dat ik een Nespresso heb. Of ik interesse had om de nieuwe cups van Douwe Egberts voor de Nespresso te proberen. Tuurlijk wilde ik dat wel, koffietjes proeven, dus kreeg ik begin deze week een mooi pakje afgeleverd:

Ik sloeg dus aan het vergelijken.

De prijs

Bij Nespresso zijn de capsules vrij duur. Gemiddeld kost een Nespresso cup 35 eurocent. Een doos van 10 capsules L’Or Espresso kost 3,09eur, dus ben je zo’n 5 cent goedkoper af per tasje koffie, wat ik nog steeds vrij duur vind. Met een pak Nexpods kan je aan dezelfde prijs dan vers gemalen koffie gebruiken.

De verpakking

Elke capsule van L’Or Espresso zit in een afzonderlijk plastic zakje en per tien verpakt in een doosje. De capsules van Nespresso zitten per tien stuks in een rechthoekig kartonnen doosje. Wij hebben zo’n molentje om capsules in te steken, dit kunnen we eigenlijk niet meer gebruiken met de l’Or Espresso capsules, de verpakking zit in de weg. De capsule is kleurloos, dus wanneer ik de verpakking zou verwijderen om mijn molentje te gebruiken weet ik niet meer welke varieteit zich waar bevindt.

De capsule

De capsule van L’Or Espresso is gemaakt van doorzichtig plastic, is voorgeperforeerd en is iets kleiner dan de Nespresso capsule. Hierdoor kan het een beetje lastig zijn om de capsule te plaatsen of in het bakje te laten vallen. De capsule van Nespresso is helemaal afgesloten en gemaakt uit aluminium plus er is de kleurcode waardoor je meteen weet met welke koffie je te doen hebt.

Verkrijgbaarheid

De Nespresso capsules zijn alleen te koop via het internet of in de exclusieve winkels in Brussel (Louisalaan) en Antwerpen (Bourla). Het voelt wel exclusief aan om daar je koffie te gaan kopen, toch voel ik me daar nooit op mijn gemak. Ook bestellen via internet is vaak een drempel: wat als je niet thuis bent om het pakketje in ontvangst te nemen? Dan moet je dagenlang wachten tot je het kan ophalen bij bpost. Je kan ook niet anoniem Nespresso kopen: alles is gelinkt aan je lidkaart van de Nespresso Club. L’Or Espresso kan je in je plaatselijke supermarkt vinden, geen drempel.

Het gamma

Nespresso heeft zestien verschillende soorten koffie. L’Or Espresso heeft momenteel maar vier smaken in het assortiment, maar dit is waarschijnlijk pas een begin, kijk maar hoe veel Senseo smaakjes er tegenwoordig op de markt zijn.

De smaak

Smaken verschillen en er valt eigenlijk niet over te discussieren. Ik kon gelukkig de verschillende soorten eens proeven:

Ik proefde al de Splendente, de op 1 na sterkste soort. Ik ben geen fan van echt bittere koffie. Mijn ouders doen soms extra chicorei in hun koffie waardoor die ook heel bitter smaakt, en deze soort bracht herinneringen naar boven maar toch houd ik persoonlijk niet van deze smaak. Ik dronk dus ook zelden of nooit koffie toen ik nog thuis woonde 😉
Als tweede soort probeerde ik dan de Delizioso, de zachtste in het gamma. Naar mijn smaak al een pak beter en meer afgerond.
De Decaffeinato en Forza probeerde ik nog niet, die komen de volgende dagen aan de beurt, maar ik denk dat de Forza toch met een klontje suiker zal zijn….

Geef een reactie