Kinect vs Move vs Wii

Dit weekend heb ik eindelijk de Playstation Move eens kunnen uitproberen. En aangezien we thuis een Kinect hebben en we ook vrienden hebben met een Wii kan ik nu eens wat vergelijken se.

Wii: koop je als je Mario-fan bent of de balance-board wilt. Tennis spellekes en zo kunt ge gerust spelen door gewoon wat zachtjes te wapperen met de controller, het “cheating” niveau kan bij heel wat spelletjes heel hoog zijn. Heeft de typische Nintendo feel in de spelletjes en ik heb de indruk dat Nintendo op een iets jonger publiek mikt.

Move: dualshock in de controller geeft heerlijke effectjes en hij is inderdaad een pak preciezer dan de Wii, onder andere omdat je bij iedere opstart opnieuw moet kalibreren. De party games zijn schattig en er is intensief gebruik van de camera en de microfoon. Er is wel nog een tekort aan spelletjes die je met de Move kan spelen. De bewegingsdetector in de controller is heel gevoelig en het is even wennen aan hoe precies je soms in een hoek moet spelen om het juiste effect te krijgen. Graphics zijn “volwassener” dan bij de Wii, maar zoals ik eerder al zei, een ander doelpubliek.

Kinect: YOU are the controller. Na ze allemaal te testen vind ik toch nog steeds dat de Kinect er met kop en schouders bovenuit steeks qua totaalervaring. Geen hinderende controller in je handen waar je angstvallig telkens de strap van moet aanspannen rond je pols. Een vaak gehoord commentaar is dat de Kinect niet reactief genoeg zou zijn. Bij sommige spelletjes heb ik dat gemerkt, maar hoe nieuwer de game, hoe beter de interactie. Er zijn bij de release al spelletjes van meerdere genres uitgekomen en de lijst groeit enorm! En bowling waarbij je effect op de bal kan zetten door de manier waarop je je hand draait bij het gooien vind ik nog altijd super!

De keuze tussen de 3 systemen blijft persoonlijk. Ik denk dat wanneer je er 1 kiest je daar gewoon bij blijft. In elk geval hebben ze alle 3 hun charmes.

Geef een reactie