Larenfolk

Dit weekend waren we te gast in Lummen, bij de organisatoren van het Larenfolk Festival. Mijn man verzorgde de geluidstechniek, ik mocht mee, en de baby ook!

Tijdens het opstellen van het geluidssysteem hielp ik back-stage met het klaarmaken van de soep die later verkocht zou worden. Om 15u gingen de optredens van start. Het festival had zoals vorig jaar een line-up om U tegen te zeggen.

Ook de weergoden waren ons extreem goed gezind!

Gregory Jolivet. Solo op zijn electrische draailier toverde hij hypnotiserende klanken en ritmes die de hele tent in vervoering brachten.

Het tweede optreden werd verzorgd door de Nederlandse groep Stargazer. Met onder andere Iers aandoende pompende ritmes werd de hele weide wild enthousiast van hun optreden.

Hierna kwam een klein intermezzo: vendelzwaaien!

Van Iers aandoend naar stevig Iers, gebracht door Belgen en Engelsen, voor het optreden van Flaherty, Munnely, Masure and friends! Hun Ierse en Schotse ritmes en liedjes brachten de sfeer er nog meer in.

Toen kwam er een ommekeer in genre. De contrabassist Joris van Vinckenroye bracht zijn programma Basta! Met een delay en een loopstation bracht hij hypnotiserende modernistische nummers op zijn contrabas, een lust voor het oor en ook het oog om de gebruikte technieken te observeren.

Na de luisterconcerten kwamen nu de balgroepen aan de beurt. De aftrap werd gegeven door Snaarmaarwaar, die met mandola, mandoline en gitaar de dansers in vervoering brachten.

We werden naar bed gespeeld door Stygiens. Ik kan bijna niet wachten tot volgend jaar!

Geef een reactie