En hoe was het op Boombal?

Wel, het was een festival van ups en downs. De aankomst op donderdagnamiddag was fijn: mooie plaats voor de tent, nog even naar de plaatselijke supermarkt, inchecken voor mijn toegangsbandje en briefing. Daarna samen wat muziek spelen en een potje koken. On 19u begon de eerste shift aan de bonnetjeskassa, in de grote tent deze keer. Een uurtje later begon echter de zondvloed: de mensen die binnenkwamen waren stuk voor stuk doorweekt, op de duur was zelfs het geld nat! Peut-etre Demain was zoals gewoonlijk proberen maar er niet geraken. Het idee is er wel, maar de groep heeft nog veel te leren qua uitwerking en uitvoering. Toen mijn shift om 23u voorbij was stopte de regen, maar het terrein was onbegaanbaar geworden. De organisatie moest zelfs auto’s van het parkeerterrein slepen met hun bobcat. De grond onder onze tent was echter wel stevig en goed gedraineerd dus we lagen warm en droog die nacht. De volgende ochtend was ook het festivalterrein droog: de vroegere sportvelden hebben nog steeds het drainagesysteem, dus het was slechts een kwestie van tijd.

VTM dacht daar echter anders over, en wijdde een topic van het middagnieuws aan het “geannuleerde” Boombalfestival… Niks geannuleerd! Om 11u was ik present aan de bonnetjeskassa en het nodige volk kwam voorbij voor hun eten- en drankbonnetjes. Het hoogtepunt van de dag: de CD-voorstelling van Triple-X. Daar kon ik op de buitendansvloer een zeer fijne polska en bakmes dansen met een zeer goede danspartner. De CD heb ik intussen ook beluisterd, en ik kan niet anders dan daar later een post aan te wijden! Na Buurman en Yevgueni belandden we die avond op een bankje naast een vuurmand met lekkere drank, fijn gezelschap en grappige en nogal zatte conversaties.

De shift zaterdagochtend was dus pijnlijk, jazeker. Meerdere keren werd ik op kleine rekenfoutjes gewezen, maar dat was niet zo erg. Na mijn shift rende ik naar danstempel 1: Jeroen Geerinck speelde solo bal op gitaar, loopstation en effectenpaneel. Op zaterdag zonder enige discussie het hoogtepunt. Ook hier weer een indrukwekkende polska en een hyper enthousiast internationaal publiek. Duo Laloy – Le Tron was ook 1 van de beste optredens van de dag, en Trio Benoit Guerbigny gaf een heerlijke zuiderse toets aan de avond. Tussendoor genoten we van een nieuwtje bij de keuken: verse mosselen! En ze waren vers, per portie klaargemaakt en ronduit heerlijk!
Ook zeer fijn was het optreden van Bart Peters. Blijkbaar vond iedereen dat Boombalfestival het “Bart Peters”-festival was… maar een zeer fijn optreden in elk geval. Voor de zekerheid gingen we toch wat vroeger naar bed die avond. Een goede beslissing: toen we goed en droog in de tent geinstalleerd waren gingen de hemelsluizen opnieuw open.

De nacht was koud, de ochtend fris. Maar het was droog en zonnig bij het opstaan. We genoten van het Oxfam ontbijt met verse warme chocolademelk, niet het gefabriceerde spul uit flessen maar blokken Oxfam chocolade gesmolten in warme melk. We pakten alles in want het vertrek was sowieso gepland voor diezelfde avond. Ik had nog een laatste shift aan de bonnetjeskassa van 11 tot 15u en dan was ik vrij om het festival af te ronden. Naragonia speelde die namiddag en ik mocht kleine Mathijs bewonderen. Tijdens het bal gingen de hemelsluizen weer open, en indrukwekkend! Maar binnenin de tent bleven we netjes droog. Toch zorgden de windvlagen voor wat sensatie: 2 tentpalen van de danstempel werden door de wind uit de grond gerukt. Maar alles was opnieuw klaar op tijd voor het laatste optreden: Accordzeam bracht hun getikte nummertjes waaronder de Star Wars tovercirkel en de Super Mario Bros 2 scottish 🙂

Tijdens hun optreden reden we onze 4×4 vlotjes door de modderpoel op de parking en reden we naar huis. Het is weer een jaartje voorbij, n ik heb een ideetje om me vrijwillig te stellen voor een andere soort shifts volgend jaar…

Geef een reactie