Boombalfestival 2010

Dit jaar zijn we weer van de partij op het Boombalfestival in Lovendegem. Ook dit jaar bespaar ik op inkom, eten en drank door de bonnetjeskassa te bemannen, telkens voor de eerste shift. Inderdaad, de dansworkshops kan ik dan niet mee doen, maar daar mis ik weinig aan: alle folkdans workshops zijn intussen zwaar onder mijn niveau en de andere interesseren mij niet wegens te veel uit de context of niet te doen binnen een workshop van een uur.

Maar! Voor mijn vrije tijd heb ik mijn lijstje aanraders al klaarstaan!

Donderdag 26 augustus.
Gratis ingang voor iedereen, hel aan de Bonnetjeskassa van 19u tot 23u. Noodgedwongen moet ik aanraders Munnely & Masure missen, en zit ik naast de grote tent waar Peut-être Demain veel te luid zal staan. Maar dat laat ik niet aan mijn hart komen, want Esquisse zal om 23u15 mijn nacht vullen met Bretoense folkrjazzock. Als je er bent: niet te missen! Pompende ritmes, moderne covers in een folkjasje, pure ambiance!

Vrijdag 27 augustus.
Voor beginnende dansers raad ik ten zeerste de workshop “leiden” aan, Raphaël geeft je een aantal belangrijke pointers die bruikbaar zijn voor alle koppeldansen. De ietwat gevorderde dansers kunnen kiezen tussen Bretoens, Bourrée en onregelmatige walsen. De laatste twee, gegeven door Bernard Coclet (organisator van het Grand Bal de l’Europe in Gennetinnes) en Gérard Godon, raad ik ten zeerste aan.
Intussen zit ik echter achter mijn kassa. Mijn festivaldag zal bestaan uit de volgende bals:
15u: Sons Libres (uit te proberen want een nieuwe naam voor mij)
16u: Parasol (dromerige Franse walsjes)
17u: Thierry Pinson (solo op diatonische accordeon)
Rusten, eten, rondhangen en ontdekken
22u: Tribal Jâze
23u: Triple-X (ze hebben net een nieuwe CD uit en Yevgueni kan daar voor mij niet tegenop)
01u: Duo Absynthe (ook uit te proberen, ben benieuwd)

Zaterdag 28 augustus.
Dansinitiaties: meh. Aangezien er niet meer dan de basis wordt aangeleerd is Salsa overbodig, Bollywood is wel grappig en Israëlisch kan wel leuk zijn, maar is niet mijn ding.
Bonnetjeskassa van 11u tot 15u en dan moet ik een spurtje trekken want:
14u30: Jeroen Geerinck (solo met een loopstation, tsjakkah!)
17u: EmbriO (Embrun accoustisch en mini, echt fijn)
18u: Thierry Pinson (repeat)
20u: Trio Benoît Guerbigny (danses du Sud-Ouest, veel springen en hopsen)
21u: Duo Laloy-Le Tron (kan niet anders goed zijn)
21u45: ambiance met Bart Peters
0u: Tradirrationel (ben ook weer benieuwd, zou ambi moeten zijn)

Zondag 29 augustus.
En ja hoor, bonnetjeskassa van 11u tot 15u. Tango initatie is basis van de basis, Dynamiek klinkt wel interessant voor beginnende dansers.
Niet te missen op zondag:
15u: Bogus
17u: Naragonia
19u: Les Boîtes
20u: Jan De Wilde
23u: Accordzéâm (eindigen met ambi)

See you there?

Geef een reactie