Op het menu vanavond: kabeljauw op een bedje van pestopasta

Ingrediënten – voor 4 personen

200 g tagliatelle 1 scheutje olijfolie 1/2 blokje kippenbouillon 50 g boter 1 scheutje zonnebloemolie 2 takjes peterselie 25 g parmezaan 1 eetlepel kappertjes 6 uitjes (lente) 4 teentjes look 450 g kabeljauw

Kook de pasta gaar in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en het halve bouillonblokje. Smelt de boter in een pan, fruit de fijngesneden lente-uitjes en fijngesnipperde lookteentjes en hou dit sausje apart. Giet in dezelfde pan een scheutje zonnebloemolie en bak de vis gekruid met peper en zout daarin goudbruin. Maak intussen de groene pesto: basilicum, parmezaan, pijnboompitten, olijfolie, twee lookteentjes, bieslook, kappertjes, peper en zout, pureren. De pasta afgieten en door de pesto mengen. Op een bord schik je eerst de pasta met pesto en daarbovenop kabeljauwhaasje met het sausje van look en lente-uitjes.

Ofwel doe je zoals zwangere ikke en koop je een potje groene pesto. Nah. 😉

Geef een reactie