Rennen springen vliegen en 5 tips om dat rustiger te doen

De uitdaging van Lilith voor de #boostyourpositivity challenge is volgens mij zowat de uitdaging van iedereen:

Hoe zorg jij ervoor dat alles blijft bollen? Heb jij trucjes die ervoor zorgen dat je nooit te laat komt, dat je ondanks je drukke leven toch twee keer per week in de fitness opduikt, dat jij altijd iets op tafel kunt toveren als er onverwacht vrienden langskomen, of een ander talent waarvan mensen denken: hoe doet die dat toch?

Euhm, niet. Kunst- en vliegwerk noem ik dat. De fitness doe ik bijvoorbeeld al niet aan mee. Ik probeerde dat een tijdje tijdens de middagpauze, maar dat was teveel rushen. De voorbije weken hebben we 1x de opvang moeten bellen dat we Manon iets na sluiting pas konden ophalen wegens de file, en ben ik 2x letterlijk 1 minuut voor sluitingstijd binnen gestoven. Ik ben fan van collect & go voor de boodschappen, maar doe wel mijn uiterste best om daar zo veel mogelijk bonnen voor gratis service voor te pakken te krijgen. Thank God voor de Okay supermarkt op 5 minuten van mijn deur die tot 19:30 open is, voor die paniekaanval wanneer er echt niets meer in huis is.

Wat zijn mijn shortcuts?

  1. Vermijd de strijk. Als je een droogkast gebruikt, kan je het meeste er warm uithalen en onmiddellijk plooien en stapelen, ziet er even netjes gestreken uit dan wanneer je ze echt zou staan strijken, of als je te drogen hangt goed opletten hoe netjes alles hangt, elke plooi die vermeden is moet niet gestreken worden.
  2. Wees niet bang van ingemaakte of ingevroren groente, vers is echt geen must. Wat diepvriespuree en ingevroren spinazie kan je ook omtoveren tot een heerlijke stoemp, snel, lekker en toch voedzaam. Hou je toch meer van vers? Ga dan gerust piepen bij punt 3
  3. Die dozen van Tupperware om langer groente in vers te houden? Dat werkt dus echt hé! 1 keer per week boodschappen dus en alle groente daarin bewaren, einde van de week is mijn broccoli nog even knapperig
  4. Heb je kinderen? Zodra die kunnen lopen kunnen die helpen opruimen, echt waar. En ze doen dat in de crèche ook, ze zijn het gewend! Alleen zie je dat meestal niet gebeuren en heb je als ouder echt wel die reflex om achter hen op te ruimen… Ruim tussendoor enkel op wat een probleem kan vormen als het blijft slingeren (open verfpotjes, dingen die de kleinste niet mag hebben, legoblokken onder blote voeten). Verder allemaal samen ‘s avonds één keer opruimen. Je wil niet in een eindeloze taak blijven hangen. IKEA is your friend, de opbergoplossingen worden elk jaar nog beter ook, en zijn vaak schappelijk van prijs
  5. Ik gebruik Trello en My Groceries in gelinkte accounts met de echtgenoot op onze smartphones. De ene voor taken (huishouden, administratie,…), de andere voor verschillende soorten inkopen: lijstjes per winkel (supermarkt, slager, papierwaren). Beide apps bestaan zowel op iOS als Android en communiceren cross platform met elkaar. Zo kunnen we wanneer we ergens aan denken direct updaten, en is de ander ook op de hoogte. Vermijdt veel heen en weer bellen, onnodige trips en onnodig werk. Trello is ook een fijne tool vanuit psychologisch standpunt: het is een kanban bord waarin je aangeeft wat er nog gedaan moet worden, waar je aan bezig bent en wat je al gedaan hebt. Mooi overzicht ook om op het einde van de dag met een grijns die lijst “done” in het archief te kieperen.

En wat zijn jouw tips om door je drukke leven te komen?

One thought on “Rennen springen vliegen en 5 tips om dat rustiger te doen

  1. Liese

    Kinderen kunnen al opruimen vanaf ze anderhalf zijn. Gewoon zelf consequent eisen dat ze het doen. Helpen door blokjes in hun handjes te steken en samen handje openen in de speelgoedbak, in een mum van tijd doen ze het zelf. Sorteren van speelgoed is ook belangrijk van bij het begin: auto’s bij auto’s, blokken bij blokken etc anders krijg je gewoon dozen met een kakafonie van speelgoed.

Geef een reactie