Vissen

We merkten in Pairi Daiza dat onze meid het wel heeft voor vissen. Vogels vond ze minder interessant. Maar vissen dus. We dachten even na en besloten er deze vakantie nog een tripje naar Aquatopia bij te doen. Dit aquarium rechtover de Zoo van Antwerpen is niet gigantisch, maar voor een kleuter dachten we dat het perfect zou zijn.

En dat was het ook. Ze keek de ogen uit, gilde van plezier bij het zien van de “Nemovisjes”, “pannenkoekvissen” of “Doryvisjes” (clownvis, rivier stekelrog en doktersvis). Ook de “draakvissen” (zeeduivel) vond ze indrukwekkend. En de “slangevis” (murene) was al helemaal wonderlijk, hoe ze in en uit piepkleine gaatjes zwom.

zuigvissen haaien 051

Het onderdeel met bovengrondse dieren was ook leuk, maar warm! Een terrarium met leguanen, en in aparte stukken een collectie tropische slangen. De leguanen zitten zeer dicht bij het wandelpad, en kunnen er zelfs makkelijk over. Een heerlijk zicht zo van dichtbij.

Op het einde van de reis is er natuurlijk de grote tank met waterschildpadden, grote roggen en natuurlijk verschillende soorten haaien. Na een dik uur waren we rond, en was onze meid doodop, en mama ook.

Er is maar één nadeel aan Aquatopia met een jong gezin: je kan er niet in met de buggy. Voor mindervalide bezoekers zijn er aangepaste liften, maar gewone bezoekers moeten via de roltrappen gaan. De organisatie biedt kostenloos babydragers aan om dit te verhelpen, wat ik super vond! Want daar wrong het schoentje: we waren onze Ergobaby thuis vergeten en ik had niet alle info op de site gelezen. Ik heb dus onze pruts de hele tijd in een geleende Babybjorn draagzak meegedragen. AUW. Ik voel het nu, 6 uur later nog aan mijn arme schouders, want deze zak geeft geen steun op de heupen. Dus als je op bezoek gaat met een baby erbij, je eigen draagzak niet vergeten! Of doen zoals ik en op de tanden bijten 😉

Ook een fijn weetje: als je met de auto gaat en parkeert in de Elisabethparking krijg je een kortingskaartje voor 25% korting op je parkeerticket aan de kassa van Aquatopia. Mooi meegenomen.

Foto’s: Aquatopia.be

2 thoughts on “Vissen

  1. Jammer dat ze bij Aquatopia de Ergobaby nog niet hebben ontdekt! Het is pas als je (noodgedwongen) eens een ander merk probeert, dat je beseft dat je in de Ergobaby het gewicht van je kind eigenlijk niet voelt, hé? 🙂

    1. echt wel, ook nog de zondag van Boombalfestival nog eens kunnen merken: intussen weegt mijn zoontje 11,5 kg en ik kan er zelfs mee dansen!

Geef een reactie