Sinterklaas kapoentje

Het is zover: een klein kindje in huis wil ook zeggen bezoekjes aan en van de Sint. Het begon dit weekend met het Sinterklaasfeestje van papa’s werk. We trokken vlak na een lichtjes ingekort middagdutje richting Mechelen. Voor de gelegenheid was de binnenkant van de Nekkerhal omgetoverd tot een in-door kermis: een paardjesmolen, een draaimolen met zitjes aan kettingen, een ouderwetse ronde rups, een schietkraam, een lunapark met jeton-automaten, een springkasteel-ballenbad en een kraam om blikjes te gooien en koordjes te trekken. er waren knutseltafels met allerlei workshops voor de grotere kindjes, een schminkstand waar kindjes omgetoverd werden tot diertjes, piraten, prinsessen en elfjes en een klein cirkus met toverspiegels. Tussenin waren er verschillende standjes met drankjes, hamburgers, frietjes, warme en koude dessertjes (vooral de waffle-on-a-stick vonden we hilarisch!). Naast het podium was er een hoekje voorzien voor de kleinere kindjes, met tafels om te kleuren, babyspeelgoed en speelhuisjes met glijbaantjes. Tussen het podium en de babyhoek een afhaalbalie: elk kind kreeg een cadeautje!

Aan het uiteinde van de hal stond het groot podium met de troon van de Sint die om beurt kindjes ontving. Pieten liepen af en aan en haalden fratsen uit terwijl ze de kinderen handenvol snoep toestopten.

We hadden afgesproken met Manon haar peter die bij hetzelfde moederbedrijf werkt en genoten van de namiddag. Manon trok een pop maar omdat ze daar nog wat klein voor is kreeg ze een knalgeel badeendje in de plaats dat we enthousiast aanvaardde.

We trotseerden de wachtrij bij de Sint maar niet (volgende week gaan we nog eens bij de Sint op bezoek) maar haalden 2 sleutellhangers uit de jeton-automaat en de Sint had veel cadeautjes in petto! Nog badeendjes, een IKEA stoeltje (passend bij wat ze al heeft) en een heus ballenbad-tentje!

Ik denk dat we de living eens gaan moeten herschikken… binnen 2 weken moeten we er nog een kerstboom bij proppen!

Geef een reactie