Wij gingen naar Disneyland!

Een promotie op het juiste moment, en plots ga je dan toch voor het eerst met het hele gezin naar Disneyland. Aidan was de vorige keer nog te klein. We vroegen ons ook deze keer af of hij er wel iets aan zou hebben.

image

De planning liep een beetje scheef, zo met 2 kindjes, dus toen we aankwamen was het al na de middag. Gelukkig hadden we overnachting geboekt. We lieten ons eens goed gaan, we zijn toch niet op reis geweest deze zomer, en sliepen in het Disneyland Hotel. We konden recht naar de kamer, Manon deed haar elfjeskleed aan, ik bestelde nog snel een wc-bril verkleiner en een opstapje en maakte het babybed op voor Aidan, en we stortten ons in het gewoel in het park. Het hotel staat letterlijk aan de ingang, heerlijk gewoon! En ook goed, want in deze hitte was het een uitdaging om iedereen een beetje rustig te houden.

image

Eerst en vooral een belangrijk onderdeel van de reis: we bezochten de Arendel market en schoven netjes aan voor de Frozen Sing-Along show in het Chapparel theatre waar we de bekendste liedjes meezongen uit volle borst! Manon had haar pluche Olaf mee en kreeg extra aandacht van één van de zangeresjes daardoor. De Arendel market was kleiner dan we gedacht hadden, maar er was een fijne foto plaats en je kunt er je kleintje laten opmaken zoals Anna of Elsa. Ook zijn er speciale desserts te verkrijgen. En natuurlijk een winkeltje met alle spulletjes in het Frozen thema.

image

Daarna gebruikten we onze fastpass voor Manon haar favoriete attractie: Buzz Lightyear Lazer Blast. Ook Aidan slaagde erin om raak te schieten en haalde level 2! Hij was zo trots! Daarna was het natuurlijk de kunst om ze buiten te krijgen zonder elk een geweer vast te hebben. Aidan besloot echter op dat ogenblik dat hij niet naar huis wilde zonder zijn eigen Buzz Lightyear. We kochten die de volgende ochtend en hij liet de zak niet meer los!

Dan was het al tijd voor de parade. Aidan vond het niet zo fantastisch, maar zwaaide wel wat naar de verschillende figuren. Tot de allerlaatste praalwagen: Mickey Mouse stond erop! Hij werd wild en riep steeds maar Mickey zijn naam!

image

We gingen ook eens kijken bij de Star Wars Academy. Jammer genoeg is Manon nog te jong, de academy is vanaf 7 jaar, maar in het publiek waren ze ook al opgewonden genoeg! Darth Vader die zomaar de jonge Jedi komt verleiden tot de duistere kant van de Kracht! Gelukkig hebben ze allemaal hun best gedaan! En toen was zij vastbesloten: ze zou naar huis gaan met haar eigen Jedi kledij! En een lichtzwaard! Dat laatste hebben we maar zo gelaten… maar Manon wil terugkomen, wanneer ze groter is, en dan ook gaan!

image

Daarna keerden we terug naar het hotel voor het avondeten. We hadden gereserveerd bij Inventions, het buffetrestaurant in het hotel waar de Disney figuren je aan tafel komen begroeten. En we hadden geluk! Aidan zijn favoriete figuren kwamen langs voor kusjes en knuffels: Mickey en Tijgetje! Ook Goofy was een hit, maar Pinoccio herkende hij nog niet.

image

Van daaruit is het een makkie om terug het park in te duiken, net op tijd voor de laatste ronde van Anna en Elsa in hun paardenkoets van die dag (3x per dag verwelkomen zij iedereen in het park). Aidan viel daarna als een blok in slaap in de buggy. Ik trippelde snel Space Mountain binnen (slechts 15 minuten aanschuiven, yay!) en we keken nog eens rond in de shop bij de Star Tours attractie. We deden onze best om wakker te blijven: om 23u wilde Manon absoluut Disney Dream zien. Daarna wandelden we naar de kamer, waar ze bijna in slaap viel zodra haar hoofd het kussen raakte.

image

De volgende ochtend was Aidan uiteraard als eerste wakker. Ik liet hem wat plonsen in het ruime bad en daarna gingen we naar de lobby naar TV kijken en in de shop rondhangen. Toen Manon ook wakker werd gingen we allemaal genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Ik denk dat ze nog nooit zo’n groot en gevarieerd ontbijt naar binnen gewerkt hebben! Jammer genoeg begon het te regenen, maar gelukkig had ik iedereen voorzien van gesloten schoenen en de kindjes hadden hun regenjas bij. Deze dag was eerst en vooral gereserveerd voor de Disney Studios.

image

Jammer genoeg misten we de eerste vertoning van de Engelstalige versie van de Disney Jr show. In de plaats gingen we naar de Cars ride voor Manon terwijl Aidan terug een dutje deed en dan de Ratatouille 3D ride met onze fastpass. Tip: als je makkelijk wagenziek wordt kan je deze best zonder bril doen *burp* (ik werd meer misselijk dan op Space Mountain of Rock ‘n’ Roller Coaster). We gingen samen lunchen en ik ging op de Rock ‘n’ Roller Coaster terwijl papa en kindjes wat rondsnuisterden.

image

Daarna was het tijd voor Disney Jr! 2 kinderen die uit de bol gaan op Disney Jr liedjes ook al zijn ze in andere talen en dan staan te dansen met prinses Sofia en Jake de piraat, het is nogal een zicht! Aidan amuseerde zich rot en danste de pannen van het dak! Tijdens de show achteraf was hij teleurgesteld dat de zeepbellen niet tot bij hem raakten, maar hij raapten wel genoeg glitterende blaadjes van de boom van Winnie the Pooh! Heerlijk ook aan deze show: ze zeggen heel duidelijk dat iedereen naar hartelust mag filmen en foto’s nemen!

image

Maar we hadden nog veel dingen niet gedaan in het Disneyland park, dus gingen we nog eens naar “de andere kant”. Eerst namen we de trein naar Fantasy Land. Aidan hield zich super moedig tijdens de Pirates of the Carribean rit, en hield onze hand hard vast bij Sneeuwwitje. Ook Casey Jr vond hij spannend terwijl Manon kraaide van plezier. En iedereen genoot van het boottochtje in sprookjesland. Jammer genoeg was “It’s a small world” gesloten voor werken.

image

De tijd vloog voorbij. We haalden onze inkopen op, laadden alles in de auto en nog voor we goed en wel de parking van het hotel verlaten hadden was Aidan diep in slaap. Weekend geslaagd! Wanneer mag ik terug?

2 thoughts on “Wij gingen naar Disneyland!

  1. fie

    wij gaan binnen 3weken naar daar en kom hier al eens kijken om nog meer goesting te krijgen ;-). Is nog een groot geheim voor de kindjes maar als je hen nu vraagt wat wil je deze vakantie graag doen zeggen ze steenvast: “naar disneyland” en toen dachten we ah waarom niet 😉
    Heb je nog eet-tips want geen zin in 3dagen fast food of moet ik mij daar bij neerleggen?

    1. Qua restaurant vinden wij de Blue Lagoon heerlijk, naast Pirates of the Carribean. Wel op voorhand reserveren. Te vermijden is voor mij de Café Hyperion in Discoveryland. Ik heb goede dingen gehoord over de nieuwe Bistrot Chez Rémy van Ratatouille (Studios park) maar daar moet je zeker ruim op voorhand reserveren. Verder is de fish&chips in Toad Hall Restaurant (Fantasyland vlakbij de Dumbo ride) ook behoorlijk. In de Studios zijn er ook een paar self-service restaurants met salades en broodjes die goed meevallen, zoals Blockbuster Café. Veel plezier daar!

Geef een reactie