BeSafe Izi Up X3 Fix

Een mond vol, ik weet het. Een tijdje geleden plaatste ik hier al een post over goep 2/3 autostoelen of stoelverhogers en hun veiligheid en welke ik zou kiezen. De mensen van Oogappel lazen de post en lieten me de BeSafe Izi Up X3 Fix testen.

Ik nam het aanbod aan en bedacht me toen iets: in de auto van mijn man hadden we al een maxicosi die we met de 3-puntsgordel kunnen vastzetten. Een koopje op een tweedehandsbeurs voor kinderspullen voor 20€, ongevalvrij en weinig gebruikt. Ik had tot nu toe enkel horrorverhalen gehoord over isofix autostoelen: niet vastgezet krijgen, niet los krijgen,… Maar het was net de bedoeling om een flexibele stoel te hebben die we makkelijk bij de grootouders kunnen installeren als ze daar eens logeert zodat ze mobiel kunnen blijven.

Izi up X3 Fix

De stoel werd geleverd in een grote doos met daarop “Scandinavian quality item” en zo, best wel grappig. BeSafe is namelijk een Noors merk.

Na even uitpakken kwam ik tot de volgende conclusies:

  • Het instructieboekje zat in een heel handig compartiment in de stoel zelf, altijd bereikbaar en beschikbaar. Win!
  • Het vastmaken aan de isofix haken in de autostoel gebeurt via 2 kleine adapterbeugels. Even erop klikken en je bent klaar om de stoel te installeren. Win!
  • Het installeren van de stoel vergt 1 druk op een knop, even positioneren en duwen. Hij doet van “klikklak” en hop hij zit vast zoals het hoort. Win!
  • Ik kon mijn ogen niet geloven. Een kijk in het boekje en de stoel er terug uithalen. Even vooraan trekken, aan de zijkanten op 2 knopjes duwen en trekken. De stoel kwam er vlotjes uit. Win!
  • De hoogte van de stoel kan aangepast worden door middel van een draaihendel aan de zijkant van de stoel. Dit kan je doen terwijl je kind gewoon in de stoel zit, zodat je hem op de perfecte maat kunt zetten, in de stoel kan het kind niet aan de hendel. Win!
  • De stoel is uniek in zijn genre en heeft een uniek Side Impact Rotation system. Bij een zijdelingse aanrijding zal de stoel opzij roteren tegen de richting van de impact in en zo extra bescherming bieden aan hoofd, nek en schouders. Nifty! (zie video hieronder)

De stoel is dus super flexibel, makkelijk te verplaatsen van auto naar auto, simpel aanpasbaar aan de groei van je kind én super veilig.

Intussen is hij ook verkrijgbaar in een reeks mooie kleuren: van zwart over antraciet en marineblauw tot felle kleurtjes zoals rood, turkooie en sinds vorige week felroze. Natuurlijk kan je er ook een beschermhoes voor kopen als je kindje het snel te warm heeft of zoals onze meid wel eens autoziek wordt. Een hoes is sneller gewassen dan de bekleding van zo’n stoel 😉

De BeSafe Izi Up X3 Fix is beschikbaar in jouw babyspeciaalzaak of in de Oogappel webshop aan een richtprijs van 220€.

Geef een reactie