Moetes

Daarnet was die IKEA reclame weer op TV. Je hebt ze waarschijnlijk al gezien, ze valt namelijk op tussen de andere spotjes. Al die spotjes over er mooi moeten uitzien, slank moeten zijn, het laatste nieuwe ding moeten hebben, tijd moeten maken voor vanalles, je bang maken voor al die vieze dingen in de buitenwereld. Dat filmpje van niets moet, maak het jezelf even makkelijk. 

Er bestaat trouwens een mannenversie ook:

En ik weet dat het reclame is, maar het zet me aan het denken. Ik verontschuldig mij constant bij gasten dat mijn huis niet opgeruimd is, wanneer de kleren van de dochter vol verf hangen na school. Maar mijn dochter amuseert zich wel te pletter met haar speelgoed, de hele woonkamer door.

Er staat een Dettol zeeppompje aan de afwasbak omdat die gratis in de Roze Doos zat. Erbij een briefje dat alles o zo proper moet zijn voor baby, want die wordt constant aangevallen door vieze bacteriën. En dan moeten we darmflora in zakjes bijgeven aan de kindjes omdat ze er op een natuurlijke manier niet meer aan geraken. Dan dacht ik aan de blogpost van Sofie (Tante Tweet) over de nieuwsbrief van ecover waarin stond dat je niet aan een lepel mag likken die uit de vaatwas komt. Of dat je kindje over de vloer laten kruipen ongezond is. Moeten we echt overal bang voor zijn?

Dan heb ik het nog niet eens alleen over bang zijn om niet proper genoeg te zijn, niet perfect genoeg te zijn, niet aan een schoonheidsideaal te voldoen. Reclame gooit massa’s “limited editions” naar ons hoofd (exclusieve Danette!?), exclusieve events waar je een fortuin aan moet betalen, auto’s moeten exclusief zijn (daar neem je wel een lening voor), je moet de laatste nieuwe iPhone hebben en daar uren voor in de rij gaan staan want over 2 dagen is die misschien niet meer beschikbaar?

Vinden jullie dat ook? Of begin ik me dingen in te beelden en zie ik het allemaal zwarter dan het eigenlijk is?

 

2 thoughts on “Moetes

  1. knijntje

    Ik heb al langer hetzelfde gevoel, sterker, ik had een soortgelijke post klaarstaan maar kreeg het niet fatsoenlijk verwoord 🙂

Geef een reactie