De LEGO Movie!

Vanaf vandaag speelt hij in de zalen, de LEGO Movie! Dankzij Warner Bros. mocht ik vorige week al in première gaan kijken, lekker vergezeld van echtgenoot en dochter.

Het verhaal is dat van de typische non-held. Een boze tiran heeft de Kregel te pakken gekregen, een ultiem wapen waarmee hij de lego wereld kan vernietigen. De enige manier om dat te verhinderen is het Stuk van het Verzet te vinden en dat op de Kregel te plaatsen. Emmett is een doodgewone, simpele minifig, die niets liever zou doen dan erbij horen. Maar dan vindt hij per ongeluk het Stuk van het Verzet en heeft hij geen andere keus dan de rol van de Ene te vervullen en de wereld te redden.

Het verdict van de 4-jarige die voor het eerst naar een 3D film ging kijken: “Heel erg spannend, en leuk, maar ik was ook verdrietig toen het mannetje door dat gat zonder einde viel.” Hiermee heeft u ook niet al te veel spoilers mee denk ik.

De film zit vol levenslessen voor zowel de kinderen als de volwassenen, vooral naar het einde toe. Sommige woordspelingen komen beter uit in het Engels (The Man Upstairs, is maar één voorbeeld), maar de vertaling is meer dan deftig, en de geluidseffecten missen hun doel niet! (ajajjjjjj!)

Voor mij een echte aanrader, zeker als je LEGO fan bent. Alles zit zo ingenieus in elkaar: verwijzingen naar LEGO uit de jaren 80, moderne LEGO, de vrijheid van het bouwen waar je zin in hebt, en alle gebouwen die volledig met bestaande legoblokjes kunnen gemaakt worden, zorgen ervoor dat er geen saaie momenten zijn.

Enjoy!

Oh en voor ik het vergeet, u zal met een enorme oorwurm naar buiten gaan (Alles is fantastiiiieeeesssssch!!!)

De LEGO movie, in de zalen vanaf 26/02/2014

Geef een reactie