Bijverwarmen

We hebben een grote kelder. Omdat de grond nogal sterk helt van straat naar tuin werd dit huis volledig onderkelderd. De achterste ruimte was vroeger de stookkelder met een gigantische bovengrondse tank en stookoliebrander. Die werden verwijderd en een grote ruimte werd vrijgemaakt. We hebben de kamer omgetoverd tot vergaderruimte. Er is slechts één probleempje: verwarming. Het is niet mogelijk er een radiator te plaatsen die deel uitmaakt van de CV. Zou ook verspilling zijn: de ruimte moet niet constant verwarmd worden en een cv element heeft altijd nog een beetje circulatie.

We kijken dus uit naar een vorm van elektrische verwarming die redelijk zuinig is en het aankan om 1 kamer te verwarmen. En het mag er ook een beetje mooi uitzien. Een accumulator doen we zeker niet, daar heb ik geen goede ervaringen mee. We dachten dus aan een ventilator.

Die bestaan in vanalle maten en soorten, maar de Dyson sprong in mijn oog. Die zou de kamer gelijkmatig verwarmen, daar waar andere ventilatoren, nogal “plaatselijk” blijven, en de warme lucht onmiddellijk tegen het plafond gaat hangen. Daarbij komt nog dat hij in de zomer zou in staat zijn als verkoelende ventilator te dienen. Plus je ziet geen roterende “blades” dus is hij normaal gezien ook stiller dan een gewone ventilator.

foto: Dyson.be

Heeft iemand daar ervaring mee? Er hangt een serieus prijskaartje aan, dus het is een investering die zich echt wel moet kunnen bewijzen. Of zijn er andere ventilatoren die jullie kunnen aanraden?

2 thoughts on “Bijverwarmen

Geef een reactie