Reboot

Ik kijk graag eens naar een film of een serie. Ik ga zelden naar de bioscoop, heb een redelijk geeky smaak, maar ik kan enorm genieten van een avond voor de TV. Maar de laatste tijd begin ik er toch wat genoeg van te hebben: de fameuze reboots.

Het is bijna een ziekte geworden in film en tv middens: neem een oude al dan niet goede film of serie die behoorlijk succesvol wasz, herwerk die, reboot die, gooi een aantal van de originele concepten door het raam en hoop dat je een kaskraker hebt.

Voorbeelden en masse.

In Hollywood: Batman (3de reboot of meer?), Spiderman, Star Trek, Total Recall, Judge Dredd, Superman (laatste reboot heet Man of Steel), Dirty Dancing (neeeeee!),… Ik hoor zelfs dat Akira zou hermaakt worden als live action movie, en dat er in 2014 een nieuwe versie van Logan’s Run gepland wordt!

Qua TV series: Battlestar Galactica was nog behoorlijk goed, maar Knight Rider, Teenage Mutant Ninja Turtles, V,…

Nog straffer vind ik het wanneer ze klassieke personages naar het heden sleuren en daar een getikte serie rond bouwen. Laatste voorbeeld dat ik hiervan zag was Sherlock, een reboot van het personnage Sherlock Holmes.

Zijn er niet genoeg ideeën die nog niet -tig keer opnieuw herkauwd werden? Beste mensen in de creatieve sector, wees creatief! Uw publiek zal u extra dankbaar zijn!

One thought on “Reboot

  1. Ik vrees dat creativiteit niet meer aan de orde is. Nu zitten we in de “laten we het realistisch- achtig doen” fase. Weet je dat er *gruwel* een remake komt van Back to the Future, met *ril* Justin Pieper in de hoofdrol? I shit you not!

Geef een reactie