Wijvenweek: beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

Make up? Enkel wanneer ik uitga of naar een belangrijke klantmeeting moet. Onbelangrijke klanten, daar doe ik de moeite niet voor. Eerlijk gezegd is mijn agendakennis zelfs zo goed dat ik van kleinere klanten vaak vergeten ben dat ik meeting hàd. Gevolg: geen tailleureke of LBD en mooi opgestoken haartjes bij een opgemaakt snoetje maar een jeans en wel OK trui of bloes of zo. Ik loop er niet slonzig bij op het werk hoor, gewoon naturel.

Het gevolg is dan natuurlijk dat ge op het werk binnenstuikt en de receptionniste zo iets heeft van: “Alles OK jom? Ge ziet er mottig uit!”. Oh, bedankt voor de attentie! Not.

Die beautyqueen zit wel in mij hoor. Zoals de titel zegt, in het diepst van mijn gedachten. Af en toe haal ik ze eens boven: voor een avondje uit, een feestje, … Voor mijnen trouw ben ik voluit gegaan, en regelmatig neem ik wel eens de tijd om mijn haar in een krul te dwingen en die make-up volgens de regels aan te brengen, maar daar ben ik dus telkens een uur mee bezig hé!

Beautyqueen zijn, het kost me te veel moeite. Chapeau aan de dames die ‘s ochtends vroeger opstaan om toch die perfecte laag make-up aan te brengen en dan heel de dag lang hun gezicht in de plooi houden om tegen te gaan dat de fond de teint zich in de lachrimpeltjes gaat nestelen. Laat mij maar wat langer in mijn bed liggen, dan verdwijnt deze gezichtsuitdrukking zonder een laag smeersel:

One thought on “Wijvenweek: beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

  1. Pingback: Wijvenweek: beautyqueen in het diepst van mijn gedachten | Wijvenblogs

Geef een reactie