Endimi doet van McGuyver

Ik vond dat het wasgoed zo niet helemaal droog uit de droogtrommel kwam. Ook was de watervergaarbak van de machine die met condensatie werkt amper gevuld. Waar was al dat water dan? Even kijken onder de pluizenfilter. Niet direct iets te zien. De condensator eens bekijken dan maar. Bij het uithalen van het ding kwam een zondvloed me tegemoet.
Gevolg: heel de berging onder water. Zucht. Gelukkig was er volk in huis en alles werd snel opgedweild.
Maar de oorzaak moest dus aangepakt. Ik had steeds condensator en pluizenfilter gereinigd zoals aangeduid in het onderhoudsboekje en beide zagen er wel ok uit.
Ik dacht dat misschien de condensator, die wel heel vuil was, het probleem was. Nu die netjes proper was stopte ik een nieuw wasje in de machine. Ik was wel slim genoeg om na 20 minuten eens te gaan kijken. Opnieuw geen water in de vergaarbak. Kleine zondvloed via de condensator. Ahem.
Volgens mijn crowdsource op Twitter zou de pomp kapot zijn. Geschatte onkost: 120-150eur. Euhm, dat komt nu net niet goed uit, we gaven net wat extra uit aan bouwmaterialen voor de gestage verbouwing. Ik wilde toch nog eerst zelf even checken of ik het probleem niet vond door de machine open te maken. Bleek die met speciale schroeven te zijn dichtgemaakt, namelijk torx schroeven. Gelukkig hebben we ooit een set torx schroevendraaiers gekregen.
Toen ik het deksel en de achterwand verwijderde zag ik tot mijn grote opluchting het probleem direct zitten: 1 van de afvoerbuisjes (het enige buisje in transparant plastic, was verstopt met een bolletje pluis! Haakpen to the rescue! De andere buisjes maakte ik voor de zekerheid even los en blies ik door, deze waren uit grijs plastic dus ik kon niet zien of er een probleem was.
Na het terug in elkaar zetten van de machine volgde er een voorzichtige test. De eerste test was niet zo positief, dus vreesde ik opnieuw voor de pomp. De tweede test was een pak beter. Ik denk dat het systeem nog even terug moest op gang komen.
Ik ben zo opgelucht! Ik deed van McGuyver en het werkte nog ook!

One thought on “Endimi doet van McGuyver

  1. Pingback: De droogkastsaga | Endimi

Geef een reactie