Groente-invasie!

Ik weet niet goed hoe het gebeurde. Tijdens het uittesten van de Collect & Go app op mijn Android telefoon bedacht ik me dat we wat meer verse groente moesten eten. En dus bestelde ik wat extra. En toen kwamen de schoonouders langs, of ik een paar van hun eigen gekweekte zoete pepertjes wilde of zo. En toen zei ik “Ah baja.” En toen stak mijn koelkast plots vol met courgetten, aubergine, zoete rode pepers, rode paprika, tomaten, prei, selder en een kastanjepompoen!

Ik ben er dan maar in gevlogen want ge kunt dat niet allemaal laten doodgaan in de groentenschuif, daar moet ge zo aan kuisen achteraf.

Ik maakte ratatouille:

Genoeg om 3 keer aan te eten dus aten we er 2 keer aan en ging de rest de diepvries in.

Ik maakte pompoensoep:

Waar we nu nog van smullen.

En deze berg ging gewoon gesnipperd in de diepvries de gesnipperde prei en selder gezelschap houden want ik was het groente-in-blokjes-snijden tegen dan kotsbeu.

Iemand een idee wat ik met die massa peper en paprika kan aanvangen?

Gisteren maakte ik dan nog een lasagne from scratch. Ik ben in mijne kook gevlogen precies.

4 thoughts on “Groente-invasie!

 1. Leen Taelemans

  Hey Annelies,
  Volgende gerechtjes denk ik als antwoord op je vraag:
  -paprikasoep is ook echt lekker
  -scampi’s met paprika en champignons met licht getomateerd sausje
  -couscous met fijne stukjes rauwe groenten zoals sjalot, tomaat, paprika, wortel, courgette, en nog rozijntjes, nootjes en appel eventueel afwerken met garnaaltjes, zalm en/of gebakken scampi’s. Als kruiden kan je best peper, zout, paprika, curry en verse peterselie, rozemarijn en thijm toevoegen.
  Is een plezier voor het oog door alle kleurtjes en een voltreffer voor bezoek! Smakelijk!

 2. endimi

  Ha maar zelfgemaakte paprikasoep, daar heb ik zelfs een recept voor gepost 😉 en er zit nog een paar liter in de diepvries van de vorige massa paprika. Die scampi’s klinken wel lekker…

 3. Katleen

  Ik heb nog een goei recept voor een paprika quiche en een hongaarse paprika soep als je wil

Geef een reactie