Kipkeuring

Via een Nederlande marketing website kreeg ik de kans om iets nieuws uit te proberen: Maggi Mals & Sappig. Dit nieuwe product van Maggi herneemt een systeem dat in de horeca al gebruikt wordt om kip te braadstomen en brengt het bij je thuis.

Het systeem is super: in het pakje zit een braadzak met sluiting en een kruidenmix. Je koopt verse stukken kip, stopt die in de braadzak, voegt de kruiden toe, zak dicht, een beetje schudden, alles in een ovenschaal en een uurtje de oven in.

De zak blaast op zoals bij stoomzakjes voor de microgolf, maar door dit tragere systeem en de kruidenmix wordt je kip wel degelijk gebraden in de zak.

Zeer nieuwsgierig naar het resultaat repte ik me gisteren dus naar de slager om verse kippebillen. Een dik uur later zaten we aan tafel (mijn man was nogal laat thuis) te smullen van de kip met look.

Het verdict? De belofte op het pakje wordt 100% waar gemaakt! De kip was mals, sappig en perfect gebakken, en de look kruidenmix was net voldoende, niet te straf of te flauw. Ik heb nu ook nog een pakje paprika en een pakje provençaalse kruiden liggen. Die zullen er de komende weken aan gaan. Eens een keer met kipfilet of kalkoen in de plaats van kippebillen… we zien nog wel!

Geef een reactie