Osteopaat

Aangezien ik het bijna niet meer hield met de rugpijn die de kop is opgestoken sinds het begin van de zwangerschap heb ik een paar acties ondernomen om dit te verhelpen.

Eerst en vooral: naar Sleepy om me opnieuw te laten opmeten voor mijn Ergosleep lattenbodem. Jawel: de zwangerschap heeft hier al een verandering in teweeg gebracht, dus diezelfde avond werd de lattenbodem aangepast. Gevolg: de nachtrust is terug een pak beter!

Stap 2: na wat rondvraag betreffende wie me zou kunnen helpen gezien de zwangerschap een afspraak maken bij een osteopaat.

Deze ochtend lekker vroeg uit de veren en op weg. Ik was wel wat nerveus, maar de osteopaat was kalm, geduldig en legde rustig alles uit. Blijkbaar is de zwangerschap op zich echt geen reden om niet bij een osteopaat te gaan die weet waar hij/zij mee bezig is: wegens de hormoonschaal zijn alle gewrichten vanaf de 4de maand zwangerschap zo soepel geworden dat je met slechts kleine manipulaties een even goed resultaat kunt verkrijgen dan bij zware manipulaties bij een gewone patiënt.

De pijn in mijn bekken werd na een inleidend gesprek op de volgende manier aangepakt: geblokkeerde nekwervel terugschuiven, geblokeerde ruggenwervel tussen de schouderbladen terugschuiven, ribben wat losmasseren, benen wat roteren, rechtervoet loswerken, schouders eens rekken en wat drukpunten in nek en slapen behandelen. Oftewel: mijn bekken en buikstreek zijn niet eens aangeraakt.

Ik voel nu al een eerste verschil. Hoewel de pijn in mijn bekken nog steeds aanwezig is, zoals voorspeld, voel ik bij het stappen dat er vanalles terug op de juiste plaats zit. Ook is de pijn al iets anders dan voorheen, minder alsof er een mes in mijn bekken wordt gepropt maar meer diffuus.

Nu dus aftellen naar zondagmorgen, wanneer het resultaat van de behandeling duidelijk zou moeten geworden zijn!

Geef een reactie