Barcelonaaaaa

Even een paar inhaalposts van wat er allemaal gebeurde de voorbije paar weken. Ze waren druk!

Het eerste weekend van het Allerheiligen verlof ging ik naar Barcelona voor Agile Coach Camp Barcelona. Deze unconference aan het strand brengt Agile Coaches uit heel Europa, maar dus vooral Spanje, samen om kennis te delen en elkaars niveau zo steeds hoger te tillen.

Ik nam het vliegtuig op vrijdagmiddag, in alle rust, nadat ik een super lieve trainer achterliet met een bende cursisten, gerust dat alles goed was georganiseerd en iedereen met een nieuwe blik naar huis zou gaan die avond. Wanneer ik landde in Barcelona merkte ik niets speciaals. De luchthaven deed zijn ding. De taxi rij was zoals altijd. Mijn Catalaans bleek net voldoende om op de luide radio van de taxichauffer te begrijpen wat er net gebeurd was: het Catalaanse parlement had de procedure gestemd om de onafhankelijkheid uit te roepen. Verder merkte ik niets van de zogenaamde onrust in en rond de stad.

Ik diende 3 sessies in voor het programma, eentje alleen en 2 samen met de echtgenoot, en blijkbaar werden ze alledrie goed gesmaakt door de aanwezigen! Tot en met hun vertrek kreeg ik nog complimentjes. Goed voor mijn ego! Maar ook een goede voorbereiding voor XP Days binnenkort, waar ik de sessie over Theory U die ik hier alleen deed nog eens zal overdoen samen met een collega, op een meer interactieve manier.

Wanneer de conferentie was afgesloten ging ik samen met de overblijvers naar een blijkbaar zeer gekende bar aan het strand: Barba Rossa Beach Bar. Er zat een plastic haai in mijn cocktail, en de hamburgers waren geweldig!

Het weer was ook heerlijk: zonnig maar niet te warm, dus voor ik terug naar huis vertrok kon ik nog eens extra genieten van een leuke wandeling langs het strand. Klaar om de koude winter hier aan te vatten.

Geef een reactie