Wereld Aids Dag

1997, mijn eerste jaar als student. Een dikke 5 jaar eerder was Freddie Mercury overleden, een man waar ik grenzenloze bewondering voor had en nog steeds heb.  Ik werd toen vreemd bekeken op 1 december door mijn medestudenten: ik droeg een Red Ribbon en dat symbool bleek onbekend en dus zeker onbemind bij mijn medestudenten. Aids was veel meer een taboe dan een ziekte die een even grote impact zou blijken te hebben dan pakweg kanker.

De laatste jaren hoor je niet veel meer in de naaste omgeving over mensen met Aids. Dankzij goede medicatie hebben seropositieve mensen nu een levensverwachting die gelijk is met die van een “gezond” persoon. Maar in andere continenten woedt de ziekte verder, worden er seropositieve kinderen geboren waar er medicatie bestaat die de moeder een gezond kind schenkt.

In 2010, werden er dagelijks wel 1,000 seropositieve kinderen geboren.
In 2011 waren dat er nog ongeveer 900.
Vanaf 2015 kan dit cijfer flirten met 0 indien we er aan werken.

Voor dit specifieke doel werd (RED) opgericht. Een organisatie met als doel fundraising te doen die 100% gebruikt wordt om te werken aan de eerste HIV-vrije generatie in waarschijnlijk meer dan 30 jaar.

Chic Outlet Shopping, het overkoepelend bedrijf dat de alom gekende Outlet Shopping Villages zoals Maasmechelen Village beheert, is een samenwerking aangegaan met (RED) om zo op hun manier aan fundraising te doen. Ze vroegen voormalig Deens topmodel en nu fotografe Helena Christensen om een shopping bag te ontwerpen die ten voordele van (RED) exclusief zal verkocht worden in Maasmechelen Village op 1 december, Wereld Aids Dag, en pas vanaf 1 februari in de andere shopping villages. De tassen kosten 10€ en alle winst gaat integraal naar (RED) en hun projecten.

redhelena

Dus als je morgen toevallig aan het shoppen bent in Maasmechelen Village, aarzel niet om je te laten verleiden door deze tas met de prachtige bloemenfoto!

redbag

Geef een reactie