Zwangerschapskledij

Toen ik vorige keer zwanger werd was dat in maart. Gevolg: tegen de zomer aan had ik zwangerschapskledij nodig. Ik kreeg hier en daar een doosje te leen en in Florida shopte ik me te pletter voor leuke en goedkope zwangerschapskledij. (als je naar de US gaat en zwanger bent/een zwangere vrouw plezier wilt doen: Gap mom, Motherhood en zo zeker bezoeken) Toen we dat jaar ook best wel een “Indian Summer” hadden kon ik dus ook me behelpen met een paar bolero’s om het zo tot aan de bevalling eind november te rekken. De geleende kleren gaf ik netjes terug aan de eigenaressen.

Fastforward.

Deze keer ben ik zwanger geworden in januari. Tweede kindje, veel sneller een buikje. De zwangerschapskleren kwamen dus snel uit de kast. Allemaal veel te zomers voor ons lenteweer in ons Belgenland. Kijk maar eens naar buiten en naar de thermometer: het vriest dus wel ‘s nachts hé! Mijn garderobe voldoet dus NIET.

Dan maar eens naar een paar winkels gaan kijken: 2 broeken, een rokje, een t-shirt, een paar collants. Dat is hier duur jom! Of als je het niet duur wilt maken en bijvoorbeeld naar de H&M gaat kijken zijn er alleen maar tentzeilen en broeken die mij veel te klein zijn zelfs als ik 3 maten groter neem dan normaal. Mag je niet mooi en zelfs een beetje sexy zijn tijdens je zwangerschap als je wat minder budget hebt?
Mooie dingen, daar zag ik massa’s van. Maar gezien de verbouwing en het feit dat je ten slotte ook een babykamer en zo moet klaarmaken (en wat als nummer 2 een jongetje blijkt te zijn? kan hem moeilijk in een kleedje steken) kan ik het me even niet permitteren om 50€ uit te geven aan pakweg een t-shirt en 150€ aan een goed zittende jeansbroek.

Mijn Belgische pro-tips so far: koop 1 of 2 dure stukken die je te pletter draagt (Zerotonine of zo), ga langs bij Prémaman voor collants en t-shirts en voor de rest: laagjes, laagjes, laagjes!

4 thoughts on “Zwangerschapskledij

  1. Je kan inderdaad best investeren in een paar “duurdere” stukken en dan combineren met wat je in goedkopere winkels vindt. Leuke en betaalbare stukken vond ik bij Mamalicious (hebben ook zeer goede webshop), JBC, H&M (je moet er wel regelmatig eens gaan kijken, collectie wisselt erg vaak, soms zijn er echt alleen lelijke zaken), New Look (webshop van de UK, delivery cost valt best mee) en outlet shops.

  2. Herkenbaar! Uiteraard. Na 3 zwangerschappen 🙂

    Toen we nog in Gent woonden, heb ik veel dingen gekocht in Plus One (Fragile, Queen Mum,…). Basisdingen en veel tuniekjes! Enkele tunieken heb ik gekocht toen ik zwanger was van Nora (6 jaar geleden) en draag ik nu soms nog!

    Een goeie gemakkelijke zwarte (en eventueel) witte zwangerschapsbroek (maar geen jeans, een soort gemakkelijke tricot stof) die je makkelijk kan combineren met tuniekjes of buikbanden. Wat ik ook deed: in Paradisio heb ik enkele zwangerschapstopjes gekocht van noppies en daar droeg ik dan gewone t-shirts over, met korte of lange mouwen. Goedkoop en veel variatie!

    Zelf heb ik nooit, maar echt nooit, een zwangerschapsjeans gevonden die echt goed zat en bleef goed zitten. Ik had het meer voor kleedjes, tuniekjes en tricot broeken. Ook rokken pasten nooit goed…

Geef een reactie