BGGD 47: gaming tablets

Voor de 47ste editie van Brussels Girl Geek Dinners waren we nog eens te gast bij Telenet. Papa gaf zich vrijwillig op om te babysitten, dus mama kon eens uitgaan en wat tweeps zien.

Telenet wilde ons hun nieuwe gameportaal voorstellen waar ze in 2012 groots mee willen uitpakken. Gunk TV is daar nu op te vinden, maar ook een nieuw platform dat meer gericht is naar ouders en kinderen: Roekie.be! De meeste gaming websites geven ratings voor de populaire games voor volwassenen. Er is echter een grote markt aan games die specifiek voor kinderen gemaakt zijn, maar er zijn weinig tot geen referentiesites beschikbaar die de inhoud van dergelijke games bespreken. Het is de bedoeling dat de site in 2012 hét referentiepunt wordt voor ouders en kinderen die leeftijdsgerichte games willen ontdekken en hulp vinden bij aankoopbeslissingen.

Daarna werd ons de uDraw tablet voorgesteld. Deze tablet werd eerst ontwikkeld voor de Wii, maar vrij snel kwam de aanvraag om ook voor PS3 en XboX360 een uDraw tablet te maken. De styling van de tablets is aangepast aan de algemene styling van de gameconsole waar hij bij hoort: voor de Wii een witte, voor PS3 en XboX zwart en gestroomlijnd. Ook hebben ze lichtjes andere specs. Er werden niet te veel woorden aan vuilgemaakt: 6 uDraw tablets in verschillende versies en met verschillende games stonden ter beschikking om zelf uit te testen hoe het in elkaar zit. Sommige aanwezigen hadden een kind mee om te testen en de reacties waren zeer enthousiast!

Ik keerde relatief vroeg terug naar huis, doodop na een lange dag. Maar goed ook, want de mist was weer zeer hardnekkig aan het worden!

Maar ik keerde niet terug zonder goodiebag. Daar kan ik enkel ronduit “AMAI!” over zeggen.

De mensen van Duracell schonken ons hun gloednieuwe USB oplader, zodat je je smartphone tot 3u extra kan bijladen onderweg zonder stopcontact. Heerlijk ding dat zal te pas komen tijdens de volgende BGGD events, want een platte batterij heeft mij al vaak geplaagd op zo’n momenten.

INSTANT-OPLADER

Daarnaast kregen we ook nog een bon om een fotokalender te maken op Pixum. Benieuwd om die eens te vergelijken met de service die ik kreeg van Albelli!

Als kers op de taart kregen de aanwezige girl geeks allemaal een uDraw tablet! De beschikbare versie was voor de Wii, maar wij hebben geen Wii. We hebben wel een XboX360 met Kinect.  De vriendelijke mensen van uDraw maakten daar geen probleem van: binnenkort gaan ze mij contacteren zodat ik een uDraw voor de Xbox zal toegestuurd krijgen! Nog maar eens: AMAI!

 

Bedankt Telenet, Duracell, uDraw, Pixum en Clo!

Geef een reactie