Akkerpaardenstaart

Mijn bloembak stond er vol mee en het groeit ook nog tussen de steentjes van mijn oprit: akkerpaardenstaart. Dit dus:

Op de oprit is het zo moeilijk nog niet: daar bestaat pesticide voor die, aan de huidige staat van de oprit te zien, tegen het jaar erop niet meer aanwezig is. In mijn bloembak is het een groter probleem: tot nu toe hoorde ik qua oplossingen enkel extremen.

– heel de bak leeg scheppen en opnieuw aanplanten
– alle aanplanting in de bak vermoorden en opnieuw aanplanten
– een of ander zeer duur spul kopen en dan met een latex handschoen aan elke staart inwrijven en zeker niet aan je andere plantjes komen want die gaan dan vrijwel instant dood

Tot ik gisterenavond even raad vroeg aan mijn schoonbroer, de tuinman, en hij simpelweg de meest bio oplossing ooit gaf!

“Trek alle stengels boven de grond af tot waar je kan. Ga dan elke dag opnieuw controleren: elke stengel die boven de grond komt draai je opnieuw de nek om. Na 3 weken stopt de plant met groeien, want zélfs akkerpaardenstaart heeft licht nodig om te overleven. Pak het licht af en de plant gaat dood.”

Zo weet u dat ook alweer. Veel succes en doorzettingsvermogen!

Geef een reactie