F.A.C.T.S. 2010

Op 23 en 24 oktober was het weer tijd om op afspraak te zijn op België’s fijnste beurs: F.A.C.T.S.!
Gedurende 2 dagen wordt de Expo in Gent overspoeld door standjes met uiteenlopende gadgets, goodies, boeken en beeldjes binnen de thema’s Fantasy, Animé, Comics, Toys en Science fiction.

Dankzij de organisator kreeg ik 2 toegangstickets toegestuurd, we organiseerden een Twunch ter plaatse op zondag en met ons groepje doken we in het drukke gedoe.

Voor de 20ste verjaardag van het evenement waren er 3 hallen gereserveerd in de Expo. De eerste hal bevatte de ingang waar zelfs ’s middags een indrukwekkende rij stond aan te schuiven aan de kassa. Gelukkig konden wij daar snel voorbij. De rest van de hal werd ingenomen door het gaming gedeelte: een Xbox Kinect stand, Playstation was vertegenwoordigd,… Achteraan de hal stond het podium voor de cos-play wedstrijd die op beide dagen gehouden werd.

De tweede hal bevatte stands van de verschillende fanclubs met nagebouwde scènes uit hun favoriete films en leden in kostuum. Vooral Jabba de Hutt en de nagebouwde gang van de Millenium Falcon waren indrukwekkend. Het midden van de hal stond vol met verkoopstands, mijn ventje kocht een paar fijne Star Wars collectibles en deed achteraf gezien heel goede zaakjes, voor onze kleine meid kochten we een pluche 1-up champignon uit Super Mario Bros en we kregen er prompt een diadeem met Yoshi-oortjes bij cadeau voor onze schattig pruts in haar Yoda t-shirt! Aan het andere uiterste van deze hal was voorbehouden voor de sterren: Billy Dee Williams (Lando Calrissian uit Star Wars), Kristanna Loken (Terminator 3), Dirk Benedict (The A-Team, Battlestar Galactica), Dwight Schultz (The A-Team, Star Trek: The Next Generation), Robert Picardo (Stargate, Star Trek: Voyager), Jewel Staite (Firefly, Serenity) en ook een stuk van de cast van Allo Allo was aanwezig: Guy Siner, Sue Hodge, Arthur Bostrom en Francesca Gonshaw. Ze wisselden af tussen het verkopen van handtekeningen en foto’s, officiële fotoshoots, Q&A momenten en gewoon fijn babbelen met de fans.

Hal 3 ten slotte bevatte de cafetaria waar we een Twunch hielden met de aanwezige “twitterati”, een heel gedeelte verkoopstandjes en ook een afdeling voor comic en manga kunstenaars die hun werk verkochten, schetsen maakten op aanvraag en met hun fans een praatje konden slaan. Daar kon ik mijn aankoop van het jaar ophalen, want die had ik op voorhand besteld: De FACTS 2010 collectible. Sierlijk en stoer vind ik dat ze er een prachtig werk van gemaakt hebben, en nu staat ze dus mooi te wezen op de schoorsteenmantel!

Ik kijk al uit naar volgend jaar, benieuwd welke verrassingen ze dan voor ons in petto zullen hebben!

Geef een reactie