Champagne Summer Tasting

Op één van de voorbije hete zomeravonden werden we verwacht op een champagne tasting, georganiseerd door het Bureau du Champagne. Deze organisatie behartigt de belangen van alle champagnehuizen. Ik wist niet goed wat ervan te verwachten. Toen we naar de Champagne streek gingen bestond een tasting uit 3 glazen met telkens een kletske champagne. Als je geluk had uit een verse fles. Maar de locatie vond ik al geweldig. En er was een fotowedstrijd aan gelinkt. En er zou ook een bijpassende maaltijd zijn.

We werden al ontvangen met een heerlijke brut champagne (zonder toegevoegde suiker) en koreaanse hapjes. Daarna volgde een presentatie met interessante weetjes over champagne, en de presentatie van de (terechte!) winnaar van de fotowedstrijd. Daarna gingen we aan tafel. We kregen frisse Koreaanse keuken voorgeschoteld, telkens met een bijpassende champagne. Een blanc de blancs (enkel witte druiven), een millésime (niet geblend, van een uitzonderlijk jaar), en een rosé. Het was verfrissend anders om champagne te drinken in plaats van wijn, en eigenlijk ongelofelijk lekker! Iets wat we vanaf nu wel vaker gaan doen denk ik.

Ook de Koreaanse keuken van Jin Huys (Mokja) kon mij enorm bekoren, zoek haar zeker eens op tijdens de Gentse Feesten, ze heeft in de buurt van het Gravensteen een popup waar je dit lekkers kunt proeven!

Geef een reactie