Quality time met de kinderen.

Het laatste thema in de #boostyourpositivity periode deze keer is quality time met de kinderen.

Ik hoef ze hier niet meer voor te stellen denk ik.

Aidan is intussen 3 en weet heel goed hoe hij mama ertoe moet verleiden om te doen wat hij wil. Ik probeer me sterk te houden, maar dat kleutertje dat zich tegen me aan schurkt en met grote ogen diep in de mijne kijkt, die heeft toch mijn hart elke keer weer vast. Meneertje is er recent zelfs al 2 keer in geslaagd mij zijn bed in te lokken na een nachtmerrie om knuffels te krijgen. Normaal blijf ik specifiek naast bed staan voor het troosten.

Manon wordt binnen 2 weken 6 en dat zal ik geweten hebben: ik heb een mondige, spontane flapuit van een dochter, die een behoorlijk koppig karaktertje kan opzetten. Ze is deze zomer plots heel erg gegroeid, niet alleen van gestalte maar ook van logica. Helemaal een eerste studiejaar kindje. En toch is ze zo blij wanneer ze opstaat en door de gang sluipt, als een pixie heel stilletjes haar hoofdje om de hoek van onze slaapkamerdeur steekt en wij fluisteren: “Kom maar”. Lekker warm bij mama en papa knuffelen in bed.

Quality time met hen kan dus heel uiteenlopend zijn, en is er eigenlijk te weinig als ik eerlijk mag zijn. Manon vindt het heerlijk als ze met slechts één van de ouders naar de dansles gaat, eens helemaal iets mag doen zonder de kleine broer die ze wel doodgraag ziet. Wat ze het liefst van al samen met ons doet is koken. Dus staat ze af en toe eens in de potten te roeren voor het avondeten, vooral in het weekend. Even met ons tweetjes naar de winkels (waar ze nog snoepjes krijgt). Er even tussenuit en alle aandacht voor haar, daar geniet ze enorm van.

Voor Aidan ligt dat nog simpeler. Samen opgekruld onder een dekentje naar Bumba of Elmo kijken. Samen in de douche. Mama even in bed meelokken. Tijdens Manon haar muziekles samen om boodschappen (dat gaat toch ook wel iets vlotter met maar 1 kind). Ook weer even mama exclusief voor zichzelf hebben.

Gelukkig is er op mama’s schoot plaats voor 2 kindjes. Om samen in een boekje te kijken, om knuffels te krijgen, om naar een filmpje te kijken. En ik moet toegeven, daar geniet ik dan het meest van. En ik heb de indruk: zij ook.
image

Geef een reactie