Vaatwas vullen

Ik ben nogal neurotisch waar het vaatwas vullen betreft. Ik besefte het net. Onze vaatwas heeft een schuif voor bestek, en ik vul dat altijd op dezelfde manier: gewone bestekken (messen, vorken, lepels) links, grote stukken midden en rechts. Daarbij probeer ik steeds zo veel mogelijk te groeperen: alle messen samen enz.

Verder moet er altijd zo veel mogelijk in passen zonder de efficiëntie van de machine in het gedrang te brengen, want niets is zo hatelijk als vaat die vuil uit de machine komt. Dat wil zeggen dat grote borden uiterst links gaan, kleinere borden daarvoor, zodat een kom of pan daar nog gedeeltelijk op kunnen rusten. De uiterste zijkanten kunnen vaak nog een snijplank of zo herbergen. Potten en pannen staan al-tijd rechts!

In zo’n dingen merk je wel dat iedereen, zelfs een sloddervos als ik, ergens wanhopig naar orde zoekt 😉

2 thoughts on “Vaatwas vullen

  1. Ik heb thuis ook zo’n moeder rondlopen, die haalt er zelfs alles uit als er iets niet juist zit.
    Maar goed. Ik weet nu al dat het bij mij ook zo zal zijn 🙂

Geef een reactie