Endimi test SoyJoy

Hehe, ik mag nog eens meedoen aan een campagne van Insiders! SoyJoy heet het nieuwe product en het komt uit Japan overgewaaid. Een reep op basis van sojabonen die de concurrentie moet aangaan met dingen zoals de Special K reep en dergelijke.

Japan? Oh nee! Straling! En zo! Die repen zijn bestraald zeker?

Niets van, gezond verstand vertelt ons dat de ingrediënten zo massaal niet gekweekt worden in Japan maar ingevoerd worden uit omringende landen. Soja en gojibessen worden tegenwoordig voor de Aziatische producenten vooral gekweekt in China en India, een paar duizend kilometer verderop zoals je kan zien in deze Wikipedia entry. In de tegengestelde richting dan waar de gevreesde stralingswolken drijven. Geen stralende soja dus.

SoyJoy dus. Het pakje dat ik deze morgen ontving was kleurig en hupsig:

Repen om uit te delen aan vrienden en collega’s in de 7 smaken:
– bosbes
– sinaasappel
– appel
– banaan
– aardbei
– gojibes
– pruim

Gojibessen zijn nog niet zo bekend in onze contreien. Toch staan ze gekend om hun hoge voedingswaarden en worden ze in de Aziatische keuken al eeuwen massaal gebruikt. De rest van de smaakjes hoeft geen uitleg denk ik?

Ik begon dus mijn dag met een banaanreep en at daarstraks als tussendoortje een gojibessenreep. Mijn verdict? De repen zijn een beetje taai zoals een Special K reep maar zacht zoals cake en niet plakkerig zoals Special K wel is. Die plakkerigheid van Special K heb ik altijd zeer vreemd gevonden: light en zo plakken… dat moét toch iets vies chemisch zijn?
De gedroogde vruchten erin smaken “echt”, ik bedoel maar, soms heb je zo van die fruitsmaken die ze evengoed in gummiebeertjes hadden kunnen steken. Hier smaakte de banaanreep naar een goeie rijpe banaan. Collega’s die ik laat meetesten meldden me al dat ook de appel en de aardbei heel “authentiek” smaken. Nog 5 smaken te testen, ik ben benieuwd!

De repen zullen binnenkort in Antwerpen en Brussel in de winkels te vinden zijn. Zoek er niet direct naar in de supermarkt, wel bij een City Delhaize, Carrefour Express, Relay Shop en dergelijke.

One thought on “Endimi test SoyJoy

  1. Pingback: SoyJoy – the sequel « Endimi

Geef een reactie