Week van de smaak – deel 4

Tijdens de Girl Geek Brunch leerden we ook een frangipane-appeltaart maken bij Mmmmh!.

Opgelet! Het deeg voor de bodem moet een dag op voorhand bereid worden!

Ingrediënten

-275 g bloem
-687 g boter
-40 cl volle melk
-2 eieren
-65 g suiker
-zout
-1 koffielepel gemalen kaneel
-50 g amandelpoeder
-een fles witte rum
-2 appels
-amandelschilfers

Bereiding

Bodem
Meng 250g gezeefde bloem, 187g boter (ja, precies 187g) en 7g zout. Meng de melk met 10g eigeel en 15g suiker. Meng traag alles bij elkaar tot een deeg, laat 24u rusten in de koelkast.

Beboter een bakvorm en bestuif deze met bloem. Verpreid het deeg op de bodem en randen tot bovenaan de rand. Prik met een vork in het deeg en laat het een tiental minuten voorbakken in de oven op 170°C.

Frangipanedeeg

Maak banketbakkersroom.

Maak amandelcreme door 500g boter tot een deeg te kloppen met 50 gram suiker en 50g amandelpoeder. Voeg 1 ei toe en tot slot 25g gezeefde bloem en een scheutje rum.

Meng banketbakkersroom en amandelcrème tot een smeuïg deeg en giet dit in de bakvorm. Snij de appel in schijfjes en plaats deze op het deeg. 20 minuutjes bakken in de oven op 180°.

Wanneer de taart uit de oven komt afwerken met suiker en amandelschilfers.

One thought on “Week van de smaak – deel 4

Geef een reactie